Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Scharrelvarkens De Moerderij

Scharrelvarkens De Moerderij

In De Moer aan de Middelstraat 64 is De Moerderij gevestigd. Bij deze kleinschalige boerderij worden scharrelvarkens en scharrelkippen gehouden. Op zaterdagochtend van 9 tot 13 uur is het winkeltje behorende bij het bedrijf geopend. Je kunt er terecht voor varkensvlees van de eigen varkens. Maar ook vlees van andere dieren is te koop. En als je er toch bent is het leuk om even naar achteren door te lopen. Je komt dan bij de scharrelvarkens die het hele jaar door buiten gehouden worden. Ze kunnen overigens wel schuilen in hutjes.
Er is absoluut geen sprake van bio-industrie, in tegendeel zelfs. Je ziet de varkens rennen, wroeten in het zand en luieren in de zon. De varkens zijn heel nieuwsgierig en komen naar je toe. Hierdoor kun je de varkens van dichtbij bekijken. Overigens is deze boerderij ook aangesloten bij de duinboeren. Bij veel van deze boerderijen kun je streekproducten kopen.

Vanuit Loon op Zand fiets je in zo’n 15 minuten ernaartoe. Het is een mooi ritje van zo’n 5 km door Huis ter Heide. In De Moer steek je bij het kruispunt bij de kerk recht over. Daarna is het nog zo’n 750 meter verder aan de rechterkant. De varkens zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het winkeltje.

De foto’s zijn gemaakt op 8 april 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?