logo Loonsfotowerk.nl

Scharrelvarkens De Moerderij


Koop bij Bol.com via Loonsfotowerk.nl

Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan inkopen te doen bij Bol.com. Er gaat dan een kleine provisie naar Loonsfotowerk.nl zonder dat het je een cent kost. Het is een kleine moeite waar ik blij van wordt. Bedankt alvast.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Scharrelvarkens De Moerderij

In aan de 64 is De Moerderij gevestigd. Bij deze kleinschalige boerderij worden scharrelvarkens en scharrelkippen gehouden. Op zaterdagochtend van 9 tot 13 uur is het winkeltje behorende bij het bedrijf geopend. Je kunt er terecht voor varkensvlees van de eigen varkens. Maar ook vlees van andere dieren is te koop. En als je er toch bent is het leuk om even naar achteren door te lopen. Je komt dan bij de scharrelvarkens die het hele jaar door buiten gehouden worden. Ze kunnen overigens wel schuilen in hutjes.
Er is absoluut geen sprake van bio-industrie, in tegendeel zelfs. Je ziet de varkens rennen, wroeten in het zand en luieren in de zon. De varkens zijn heel nieuwsgierig en komen naar je toe. Hierdoor kun je de varkens van dichtbij bekijken. Overigens is deze boerderij ook aangesloten bij de . Bij veel van deze boerderijen kun je streekproducten kopen.

Vanuit Loon op Zand fiets je in zo’n 15 minuten ernaartoe. Het is een mooi ritje van zo’n 5 km door . In De Moer steek je bij het kruispunt bij de kerk recht over. Daarna is het nog zo’n 750 meter verder aan de rechterkant. De varkens zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het winkeltje.

De foto’s zijn gemaakt op 8 april 2021.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.

Scroll Up