Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Kunst in tuin Gaia Yggdrasil

Kunst in tuin Gaia Yggdrasil

Het is zomer. De bomen zitten goed in hun blad en je kunt niet ver de bossen inkijken. Hoe anders is dat in de wintermaanden. Tijdens de fietstochten die ik maak in de omgeving viel het mij toen op dat tegenover De Kommer aan het adres Udenhoutseweg 2 in de tuin heel veel poppen aanwezig zijn. Het idee om daar eens foto’s te maken was geboren.  Op de poort zat een bord met de tekst Gaia Yggdrasil. Ik had geen idee wat dit betekende. Een zoektocht op het internet leverde niet een telefoonnummer op om een afspraak te maken.
Een week geleden stond de poort open. Ik zag iemand lopen op het terrein en trok de stoute schoenen aan. “Hallo, mijn naam is Jacques Bertens, mag ik hier foto’s maken”. Het was Toineke Theeuwes die ik aansprak. Samen met haar man Tonny woont ze al 15 jaar op deze plek in Loon op Zand. Als eerste vroeg ik of ze ooit gehoord had van Loonsfotowerk. Ja, dat kende ze wel. Af en toe zag ze foto’s voorbij komen op het internet, het was prima als ik foto’s maakte en deze publiceerde. De tweede vraag was welke betekenis de naam Gaia Yggdrasil heeft. Toineke legde uit dat het in feite gaat om twee termen. Gaia = aarde en Yggdrasil = levensboom. De naam van het landgoed geeft de verbondenheid met de natuur aan.

Toineke excuseert zich voor de staat van de tuin. Samen met haar man was ze een week weggeweest. Even bijkomen van de hectiek die geweest was op het landgoed. Ze hadden het namelijk heel druk gehad met het evenement Kunst Zonder Grenzen Kunst Zonder Beperkingen dat op 10,11 en 12 juni 2022 gehouden is op het landgoed. Een groep bestaande uit mensen met een beperking en professionele kunstenaars hadden gekampeerd en samen hadden ze kunstwerken gemaakt die nog aanwezig waren. Dit evenement heeft al diverse keren eerder plaatsgehad op het landgoed. Het wordt georganiseerd samen met ASVZ, een organisatie voor mensen met een beperking. Altijd heel leuk en gezellig legt Toineke uit, maar ook wel inspannend. IJverig loopt ze verder, links en rechts onkruid plukkend…

Als eerste maakte ik foto’s van de poppen die als kunstobjecten in de tuin geplaatst zijn. Die waren mij immers opgevallen en vormden de aanleiding om foto’s te maken. Daarna liet ik mij verrassen door de kunstwerken die een aantal weken geleden gemaakt zijn. Daar zaten echt juweeltjes tussen. Het thema van de afgelopen versie van het evenement was bril, dat kan een wc-bril zijn, een leesbril of een gewone bril. De deelnemers hebben er iets heel moois van gemaakt.

Wat was ik bij dat de poort van het landgoed open stond en dat ik foto’s mocht maken. En wat heb ik genoten van de Kunst met een hoofdletter. Via de foto’s kunnen jullie meegenieten.

De foto’s zijn gemaakt op 28 juni 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?