logo Loonsfotowerk.nl

Ooievaars Noorderbos


Koop bij Bol.com via Loonsfotowerk.nl

Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan inkopen te doen bij Bol.com. Er gaat dan een kleine provisie naar Loonsfotowerk.nl zonder dat het je een cent kost. Het is een kleine moeite waar ik blij van wordt. Bedankt alvast.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Ooievaars Noorderbos

Het was een bijzonder gezicht afgelopen zondag om zo veel ooievaars dicht bij huis te zien. Omdat ik begrepen had dat deze statige vogels al een paar dagen verbleven ben ik maandag en gisteren opnieuw naar het gegaan.
Maandag scheen de zon niet en was het druilerig. Een aantal ooievaars zaten heel dicht bij de Udenhoutseweg in de buurt van . Dat worden mooie foto’s dacht ik bij mijzelf. Dat viel tegen. Zodra de vogels mij in de gaten kregen stapten ze met hun lange poten richting televisietoren. Gelukkig heeft mijn mobiel een zoomlens maar het druilerige weer maakte de foto minder helder. Toch ben ik niet ontevreden over het resultaat.
Gisteren heb ik opnieuw een poging gewaagd en wederom bleek dat ooievaars niet ijdel zijn en zelfs cameraschuw zijn. Of zouden ze gesteld zijn op hun privacy? In ieder geval waren ze weer heel snel op grote afstand. Daarom heb ik het maar gehouden bij een wolkenlucht met de televisietoren. Als je goed op die foto kijkt zie nog een aantal ooievaars op afstand.
Overigens begreep ik dat door de Corona pandemie er meer kinderen geboren worden, maar ik denk niet dat de ooievaars daar enige invloed op hebben. 😉

 

De foto’s zijn gemaakt op 1 en 2 februari 2021.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.

Scroll Up