Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Kommer boerderijcamping en paardenpension

De Kommer boerderijcamping en paardenpension 1

De Kommer is een boerderijcamping en een paardenpension gelegen aan de Udenhooutseweg. De grens tussen de gemeenten Loon op Zand en Tilburg loopt over de gronden van De Kommer. Je kunt via een paadje over eigen grond van de camping naar het Noorderbos lopen. Het Noorderbos is een natuurgebied dat ontwikkeld is op voormalige vloeivelden.
Dat De Kommer zo groot is had ik eerlijk gezegd niet in de gaten. In het najaar heb ik aan de Udenhoutseweg een grote groep Ooievaars gefotografeerd, deze stonden allemaal op weilanden die bij De Kommer behoren. Zoals meerdere agrarische bedrijven in de buurt van Loon op Zand is ook De Kommer aangesloten bij de duinboeren.

Jeroen en Agnes van der Loo runnen dit bedrijf. Jeroen heeft het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Het was in het verleden een melkveebedrijf maar heeft in de loop der jaren een transformatie gekend naar een meer recreatief bedrijf. Ander dan veel andere boeren ziet Jeroen natuurontwikkeling niet als een bedreiging. Het biedt naar zijn idee nieuwe mogelijkheden voor een agrarisch bedrijf.
Veel paardenbezitters stallen hun paard graag bij De Kommer. Het paardenpension is voorzien van tal van voorzieningen zoals een paardendouche, rijbakken en weides. Alle paarden kunnen een groot gedeelte van de dag buiten zijn. De stallen worden door de eigenaren van de paarden uitgemest. Op die manier hebben zij goede controle over de huisvesting van hun paard.
De kampeerders hebben beschikking over elektra en een krachtige wifi. Het sanitair is doeltreffend en wordt regelmatig schoongemaakt.
De sfeer op de camping en ook in de stallen is heel gemoedelijk.


 De foto’s zijn gemaakt op 29 mei 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?