logo Loonsfotowerk.nl

IJzig Noorderbos, deel 2


Koop bij Bol.com via Loonsfotowerk.nl

Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan inkopen te doen bij Bol.com. Er gaat dan een kleine provisie naar Loonsfotowerk.nl zonder dat het je een cent kost. Het is een kleine moeite waar ik blij van wordt. Bedankt alvast.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
IJzig Noorderbos

Jullie hadden nog een aantal foto’s tegoed die ik zondag gemaakt heb van het . De foto’s van deze tweede serie zijn meer van landschappelijke aard.
Onderdeel van het Noorderbos is de Noorderplas, een ontgrondingsplas die ontstaan is bij de aanleg van de rondweg rond Tilburg. Een aantal jaren geleden is de plas minder diep gemaakt met puinafval. Er dreef toen veel rommel op het water. Nu ziet het allemaal beter uit en vindt ook op deze plas natuurontwikkeling plaats zoals bij de rest van het Noorderbos. In het verleden waren hier vloeivelden. Door de aanleg van de Tilburgse waterzuiveringsinstallatie waren die niet meer nodig. Na herinrichting is het Noorderbos ontstaan.

Terwijl ik bij de plas foto’s aan het maken was kreeg ik van een aardig voorbijgangster de tip dat er aan de noordkant van het Noorderbos al een paar dagen een groep ooievaars bivakkeerde. Aan de hand van haar aanwijzingen heb ik de locatie gevonden. Ze zaten echter op een te grote afstand om er goed foto’s van te kunnen nemen ondanks dat mijn mobiel een aardige zoomlens heeft. Voor dit soort foto’s heb je betere camera nodig met een stevige telelens.

De foto’s zijn gemaakt op 31 janauri 2021.

Website Brabants Dagblad

Artikel over de Noorderplas in het Brabants Dagblad

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.

Scroll Up