logo Loonsfotowerk.nl

Als elke seconde telt…, deel 1


Koop bij Bol.com via Loonsfotowerk.nl

Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan inkopen te doen bij Bol.com. Er gaat dan een kleine provisie naar Loonsfotowerk.nl zonder dat het je een cent kost. Het is een kleine moeite waar ik blij van wordt. Bedankt alvast.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Als elke seconde telt AED

We zouden het haast vergeten, maar er zijn meer doodsoorzaken dan alleen het Coronavirus. Gemiddeld overlijden 35 mensen per dag aan een hartstilstand buiten een ziekenhuis. Een Automatische Externe Defibrillator (afgekort ) kan op zo’n moment de redding zijn. De plaatselijke EHBO vereniging Sint Raffaël heeft op diverse plaatsen een AED geplaatst. Daarnaast zijn er meerdere AED’s in bezit bij particuliere eigenaren.
Laatst hebben jullie op Facebook kunnen lezen dat ook bij de Coöp een AED opgehangen is. Dat was het sluitstuk van een dekkend netwerk van AED’s in Loon op Zand. Dat wil zeggen dat overal in de gemeente Loon op Zand op een afstand van 300 meter een AED hangt.
Maar waar hangen nu die AED’s precies? Als elke seconde telt is het belangrijk dat geen tijd verloren gaat aan het vinden van een AED. Met die gedachte in het achterhoofd heb ik aan de EHBO vereniging gevraagd of ik een lijst kon krijgen met alle bekende AED’s. Door de locaties herkenbaar in beeld te brengen hoeft er geen tijd verloren te gaan.

Met behulp van de van EHBO verkregen lijst heb ik alle uithoeken van ons dorp bezocht. Zoals te verwachten hangen de AED’s behoorlijk verspreid. Van elke AED heb ik minimaal 1 omgevingsfoto en ook een foto van AED gemaakt. Op veel plaatsen word je door kleine groene richtingaanwijzers geholpen bij het vinden van een AED.
Het zijn veel foto’s vandaar dat ik de foto’s in twee delen plaats. In dit eerste deel zijn de locaties opgenomen boven of aan de Bergstraat – . Morgen plaats ik de foto’s van de overig AED’s in Loon op Zand en vermeld ik daarbij de locaties van die AED’s.

De locaties van de eerste serie foto’s zijn:

Baden Powellweg 1 ( De Suikerberg)
Bergstraat 76 (woonhuis – de AED is in het huis)
22-24 (woonhuis)
20 (brandweer)
1 (De Venloene)
Duikse hoef 1A bis ()
Hoge steenweg 68 (woonhuis)
Kerkstraat 5 (De Bank)
Kloosterstraat 35 (huisartspraktijk)
1 (tussen de kerk en de pastorie)
Oranjeplein 47 (nabij ingang Coöp)
26 (woonhuis)

Voor de goede orde nog het volgende.
De AED bij de brandweer is zeer prominent zichtbaar. Het gaat hier om een AED in bezit van de brandweer. Deze AED zit achter een slot. Wel is het zo dat als je die moet halen voor een reanimatie je van hartslagnu de code krijgt van de kast.
De AED bij de kerk kan tijdelijk niet bereikbaar zijn in verband met de werkzaamheden aan het dak van de kerk.

Dit bericht is geplaatst op 4 februari 2021. De foto’s zijn op meerdere dagen genomen.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.

Scroll Up