Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Streekwinkel Ons Erf

Streekwinkel Ons Erf

Op 20 januari 2022 opende boerderijwinkel Ons Erf, Kuil 31 in Udenhout haar deuren. Zo’n 3 jaar geleden ontstond het idee voor deze winkel. Ter plaatse worden varkens gehouden. Tim van Gorp wilde dat het vlees van deze varkens lokaal verkocht werd. Samen met zijn vriendin Emmelie Kuijpers bekeek hij hoe hij dat het beste kon doen. Door heel Nederland en België zijn ze bij verschillende boerderijwinkels gaan kijken hoe daar de eigen producten aan de man worden gebracht. Langzaam werd hun idee concreter. Vervolgens zijn ze allebei stage gaan lopen bij slagerij Timmermans in Helvoirt. Deze slager slacht vee voor meerdere Duinboeren. Het vlees van deze dieren wordt bij de slagerij verwerkt en gaat deels weer retour naar de boeren. Ook andere boerderijwinkels maken gebruik van dit concept waaronder de Annahoeve en De Moerderij.
Het gebouw waarin de winkel gevestigd is, was 3 jaar gleden nog een varkensstal. Een heel proces met vergunningaanvragen en verbouwingen ging vooraf aan de metamorfose tot een moderne en frisse winkel.
Ons Erf is een eenmansbedrijf van Tim van Gorp. Samen met zijn ouders exploiteert hij dit gemend bedrijf. Het bestaat uit een zorgboerderij voor mensen met dementie, boomkwekerij, caravanstalling en varkenshouderij.  Langs de Kuil heeft het bedrijf een plek ingericht waar voorbijgangers even kunnen zitten.

Het vlees van de eigen varkens wordt dus verkocht in de winkel. Naast varkensvlees zijn er veel meer producten te koop. Allereerst is er een grote vitrine waarin niet alleen varkensvlees te koop is. Ook runds- en kippenvlees is verkrijgbaar. Ook vleeswaren is er volop, deze worden gemaakt door slagerij Timmermans. Het rundsvlees komt van Cromvoirt, (Weivlees), het kippenvlees uit Loon op Zand (Van Berkel).

Om klanten te trekken verkoopt Ons erf ook groente en fruit. Het is allemaal vers uit de streek. Niet voor niets presenteren Tim en Emmelie hun winkel als streekwinkel. Emmelie benadrukte dat alles van goede kwaliteit is met een eerlijk verhaal erachter. Er is ook aandacht voor klanten met een allergie. Zo hebben ze glutenvrij en lactosevrije producten. Je kunt er ook terecht voor brood en zuivel. Het brood wordt gebakken bij Bikken en Bakken uit Tilburg.

Na ons gesprek maakte ik een rondgang door de winkel. Mijn winkelmand vulde ik met diverse producten. De prijs die moest afrekenen viel mij niet tegen. Met de fiets was ik zo weer in Loon op Zand.
 Een paar uur later heb ik met hetgeen ik gekocht heb een lekker maaltijd bereid. Met super verse ingrediënten is dat niet zo heel moeilijk.

De foto’s zijn gemaakt op 5 en 9 februari 2021.

Website Ons Erf

Bezoek de site voor openingstijden en meer informatie.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?