Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Natuurlijk Henriëtte

Natuurlijk Henriëtte

Nu het eindelijk wat warmer wordt, is het fijner om te fietsen. Zeker met een elektrische fiets is een iets grotere afstand geen probleem. Een leuk doel om naar toe te fietsen is de biologische winkel Natuurlijk Henriëtte aan de Klein Dongenseweg 81 te Dongen.
Een aantal jaren geleden ben ik hier met collega’s geweest om een kookworkshop te volgen die gegeven werd door Henriëtte van den Hoek. In zowat alle gerechten die we bereidden zaten tomaten in verwerkt. Niet zo heel vreemd want Alfons en Henriëtte van den Hoek hebben een tomatenkwekerij. De workshop werd gegeven in een hoekje van de kas dat was afgescheiden. Je kon er ook producten kopen zoals tomatensaus, tomatenchutney en ingemaakte tomaten…
Sinds 2015 worden de tomaten biologisch geteeld en in 2019 werd de verkoop groots aangepakt. Alfons en Henriette zijn toen een winkel gestart met heel veel biologische producten. En dat allemaal op een afstand van zo’n 10 km van het centrum van Loon op Zand.
Na het bezoek aan de winkel vroeg ik of ik even de kas in mocht lopen om ook daar foto’s te maken. Tot mijn verrassing zag ik geen tomaten maar allerlei verschillende paprika’s.

Tip: rijd eens op een zaterdagochtend naar het westen en doe meerdere duinboeren aan. Begin bij de Natuurlijk Henriette zodat je meteen de grootste afstand hebt afgelegd. Je rijdt eerst door de bossen van Huis ter Heiden en vervolgens door een open landelijk omgeving. Keer terug en tap melk bij de familie Dankers aan de Niieuweweg (vergeet niet om flessen en losse euro’s mee te nemen). Vervolgens kun je vanaf 10:00 uur scharrelvarkens bekijken bij De Moerderij aan de Middelstraat in De Moer (koop hier een ambachtelijk gemaakt varkensworstje). Stap weer op je fiets. Bij de kruising bij de kerk in De Moer ga je linksaf naar de Annahoeve. Ook bij deze boerderij is een winkeltje met heerlijke en eerlijke streekproducten. Alvorens terug te fietsen naar Loon op Zand kun je nog even neerstrijken op het terras bij de Zwammenberg. Ook dit bedrijf is aangesloten bij de Duinboeren. Naast het telen van paddenstoelen heeft zich hier een compleet horecabedrijf ontwikkeld met restaurant, camping, B&B en hotelkamers. Een fotoreportage van dit laatste bedrijf zit in de planning.
Vertrek op tijd om alle bedrijven op een zaterdagochtend te kunnen bezoeken. Natuurlijk Henriette opent haar deuren om 9:00 uur. Veel fietsplezier toegewenst en eet smakelijk!

De foto’s zijn gemaakt op 21 april 2021.

Foto’s van de ander genoemde bedrijven kun je bekijken via https://loonsfotowerk.nl/tag/duinboeren/

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?