Restaurant Vesuvio Buono in de voormalige Gouden Laars is een aanwinst voor Loon op Zand. Samen met zijn vrouw bezocht de fotograaf van Loonsfotowerk het Italiaans restaurant. We genoten van een heerlijke lunch, bereid met allemaal verse producten en dat was te proeven. We waanden ons in Italië. Echt erg goed. Terwijl ik dit type heb ik nog steeds een lekkere kruidige pestosmaak in mijn mond. De ontvangst van Claudia, haar man en dochter Vanessa was zeer hartelijk. Hier gaan we vaker naartoe.
Claudia is de drijvende kracht achter het restaurant. Samen met haar man Lucas verhuisde ze op 19-jarige leeftijd van Polen naar Italië. Naar Napels om precies te zijn. Hier maakte ze kennis met de Italiaanse keuken en maakte ze die zich eigen dankzij vrienden. Doordat de broer van Lucas getrouwd is met een Italiaanse leerde ze de Italiaanse kookcultuur intensief kennen. Alle geheimen uit de Napolitaanse keuken heeft ze geleerd. En dat is te proeven.
Zo’n 14 jaar geleden verhuisde Claudia met haar gezin naar Nederland. Al langer wilde de een eigen restaurant beginnen. In Loon op Zand was de mogelijkheid om dat te doen, niet ver van Goirle, de plaats waar het gezin woont.
De foto’s zijn gemaakt op 17 januari 2024