Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Residentie Molenwijck, wonen zonder zorgen

Residentie Molenwijck, wonen zonder zorgen

Het is goed toeven voor ouderen in Residentie Molenwijck. In feite is het een klein dorp in een dorp. Er is een restaurant, een grand café, een biljardzaal, fitnessruimte, beautysalon, wellnessruimte, bibliotheek, devotieruimte en een huiswinkeltje waar alledaagse levensmiddelen te koop zijn.
Als je in de residentie woont word je ontzorgd. Allerlei dagelijkse zaken worden door de medewerkers uitgevoerd. De appartementen worden wekelijks schoongemaakt, er is een technische dienst die zorgen voor het technische onderhoud van je appartement en maaltijden worden bereid. Er is een chef-kok in dienst die met zijn team dagelijks een steeds wisselend driegangenkeuzemenu verzorgt met verse ingrediënten.

Mariëlle Hommel, adviseur Wonen, leidde mij door het complex. Zij vertelde mij dat steeds meer mensen van buiten de directe omgeving van Loon op Zand komen wonen in de residentie. De Brabantse sfeer en de mooie omgeving trekt hen aan.
Ik mocht een appartement dat tijdelijk leeg was fotograferen. Mariëlle wees mij op de afsluitbare doorgeefluiken. Hierdoor kunnen maaltijden aangeboden worden zonder direct contact met de bewoners. Overigens worden de Corona-regels strikt nageleefd. Dat beleid is succesvol. Tot nu toe heeft de residentie het Coronavirus buiten de deur weten te houden. Het aantal toegestane bezoekers is beperkt. Iedereen desinfecteert zijn handen bij binnenkomst en draagt een mondkapje. In het restaurant mogen de mondkapjes af als men zit. Om te zorgen dat het niet te druk is, is iedereen die wil eten in het restaurant ingedeeld in twee groepen. Om en om kan met de nodige afstand door de groepen gegeten worden. Daarnaast is er een dag in de week dat andere bewoners die niet ingedeeld zijn in de vaste groepen gebruik kunnen maken van het restaurant.

Afgelopen week is bewoonster mevrouw Wijtenburg-Geerdes 100 jaar geworden. De gemeente Loon op Zand heeft ter gelegenheid hiervan een houten bank geschonken. De bank staat in het park waarvan ik gisteren foto’s geplaatst heb. Tijdens het maken van deze foto’s was de bank ingepakt met opvallend blauw plastic. Het was een uitdaging om het plastic niet op de foto te krijgen. Gisteren heb ik het door burgemeester Hanne van Aart onthulde bankje alsnog gefotografeerd.

De directeur van Residentie Molenwijck is Jan Bernard Koolen. Via Ria mijn vrouw ken ik Jan Bernard al zo’n 40 jaar. Het is een zeer aimabele man. De functie directeur van de residentie lijkt hem op het lijf geschreven. Zowel het personeel als de bewoners dragen hem op handen merkte ik.
Op Linkedin schrijft Jan Bernard het volgende over de residentie:
“Residentie Molenwijck is een appartementenverhuurconcept waar Wonen en Gelukkig zijn op ieders eigen unieke manier kan worden beleefd. Al bijna 45 jaar ervaren bewoners dit in Residentie Molenwijck. Hun thuis gaat verder dan het appartement. Bewoners worden gezien en gehoord. Als bewoners dat willen, denken en beslissen ze mee. Zodat bewoners en medewerkers, samen invulling geven aan hun eigen thuis. En iedereen geniet van de bruisende sfeer en tegelijkertijd van een serene rust.
Residentie Molenwijck ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, op loopafstand van het gezellige dorpshart van Loon op Zand. Privacy en ruimte gaan samen met excellente service. Bewoners genieten dagelijks van culinaire verwennerijen, gastvrijheid, vriendschappen en als bewoners zorg nodig hebben, doen zij een beroep op uitstekende zorgfaciliteiten.
In onze Residentie wonen ruim 170 bewoners, in 147 appartementen en werken we met ongeveer 140 medewerkers elke dag aan het geluk van onze bewoners en bieden wij kwalitatief hoogstaande services.”

Mooier kan ik het allemaal niet zeggen…

 

De foto’s zijn gemaakt op 19 maart en 2 april 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?