Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Opening nieuw paviljoen Tennis en Padel Club Loon op Zand

Opening nieuw paviljoen tennis en padel club Loon op Zand

Op 9 juli 2022 zo rond 16:30 uur werd het nieuwe paviljoen geopend waarbij wethouder Suzan Mandemakers (o.a. sportzaken) aanwezig was. De officiële opening is een hele tijd uitgesteld in verband met de coronapandemie. Maar stiekem was het paviljoen al een tijdje in gebruik.

Voorafgaand aan de opening gaf  voorzitter Dennis van Aart een korte toespraak waarbij hij stil stond bij het ontstaan van het nieuwe paviljoen. In 2019 is een start gemaakt met de bouw/renovatie. Begin 2020 was alles klaar maar door de Coronapandemie kon er geen sprake zijn van een opening.

Bij het dankwoord voor alle vrijwilligers die zich ingezet hebben noemde Dennis in het speciaal Ad van Ierland. Een luid gejuich vanuit de leden was het gevolg. Ad is de ontwerper van het nieuwe paviljoen en was ook de projectleider voor de realisatie. Hij stuurde het bouwbedrijf alsook de vele vrijwilligers aan. En uiteraard was er ook veel dank voor de inzet van de andere vrijwilligers. Een goede vereniging kan niet zonder de inzet van zo veel mogelijk vrijwilligers.
Verder melde Dennis dat de naam van de vereniging is veranderd in Tennis en Padel Club Loon op Zand. Op deze wijze komt tot uitdrukking dat naast tennis ook padel gespeeld kan worden.

De opening werd verricht door Frans v.d. Plas, Ad van Ierland en Suzan Mandemakers. Ze knipten met zijn drieën een blauw lint door. Hierna kon het glas geheven worden.

Na de opening had ik nog een kort gesprekje met Dennis. Hij vertelde dat de vereniging zo’n 500 leden heeft die bijna allemaal uit Loon op Zand komen. Het is een levendige club waarin jong en oud verenigd zijn. Met de padelbanen heeft de vereniging een nieuwe sport aangeboord die veel leden aanspreekt. Het is wat moderner en sneller dan tennis, waarvoor volgens Dennis de belangstelling langzaam wat afneemt. Hij sluit niet uit dat in de toekomst bestaande tennisbanen worden ingeruild voor padelbanen voor een betere afstemming op de wijziging in de racketsport.
Als laatste wijst Dennis erop dat de opening van het paviljoen onderdeel is van de clubkampioenschappen en dat op zondagmiddag 9 juli 2022 de finales worden gespeeld.

Om alles zo mooi mogelijk tot zijn recht te laten komen had ik afgelopen week al wat foto’s gemaakt van het terrein. Alles was al versierd in de sfeer van Duizend-en-een-nacht, het thema van de clubkampioenschappen.
Afgelopen woensdag waren de Toppers van Op en Top actief bij de vereniging. Zij maken elke woensdagochtend het paviljoen en ook het terrein schoon. Na gedane arbeid slaan ze ook nog een balletje. Mooi om te zien dat het sociale aspect snor zit bij deze vereniging.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?