Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Loonse stoofschotel met Loons bier

Loonse stoofschotel met Loons bier

Bij Slagerij William Martens  aan het Oranjeplein is alleen dit weekend Loons stoofvlees bereid met Loons bier verkrijgbaar. Het bier is door mij gebrouwen. Het gaat om een bier met een zure smaak door het gebruik van een speciale gist.

Voor een stoverij is een zuur bier ideaal. De hoge zuurtegraad maakt dat vlees malser wordt. William vond het daarom een goed idee om éénmalig een stoofschotel te maken met dit bier. Vooraf had hij een flesje van mij gekregen om het bier te proeven.

Het is niet de bedoeling dit speciale stoofvlees vaker te bereiden. Ik ben een hobbybrouwer en de hoeveelheid bier dat ik brouw is beperkt.
Toch wordt een bier naar mijn recept op grote schaal gebrouwen door de Brand Bierbrouwerij. De naam van dit bier was eerst Brand Zwaar Blond, daarna Brand Blond en nu heet het Brand Krachtig Blond. Jammer genoeg is Brand Krachtig Blond niet verkrijgbaar in Loon op Zand (Brand Zwaar Blond en Brand Blond zijn wel heel lang te koop geweest in Loon). Maar Brand Krachtig Blond is wel koop in verschillende supermarkten buiten ons dorp. Voor degenen die het niet weten: Ik word niet rijk door de verkoop van dit bier. Destijds heeft Brand mij een bedrag gegeven voor de ontwikkeling van het bier waarmee mijn vrouw Ria en ik een mooie vakantie de VS hebben gehad. En daarmee was de kous af. De kassa rinkelt dus niet, maar ik ben er wel erg trots op dat een bier gebrouwen naar mijn recept op de markt is.

 

De foto’s zijn gemaakt op 7 december 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?