Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Wieskes Brocante aan het Oranjeplein

Wieskes Brocante geopend

Aan het Oranjeplein 12 is sinds vandaag Wieskes Brocante gevestigd. Op deze locatie was eerder Trimsalon Jazz gevestigd. Zie https://loonsfotowerk.nl/jazz-trimsalon/
Wies Brekelmans is de vrouw achter deze zaak die geboren is uit passie voor oude spulletjes. Jarenlang struinde ze kringloopwinkels en brocante markten af samen met haar man. Ze was steeds bezig met verzamelen. Zo hingen er volgens haar wel 30 koffiemolens tegen de wand en lagen er IJselsteentjes op de vloer. Op een bepaald moment was haar huis te klein.
Besloten werd om het huis te verbouwen. Het ging leeg en alles werd gemoderniseerd. Tsjonge zei Wies tegen haar eigen, dit is toch ook wel heel erg fijn. Ze vond het wel jammer dat ze niet meer de markten kon afstruinen. De oplossing was spullen die ze had te verkopen.

Zo’n 3 jaar heeft Wies op de eerste zaterdag van de maand samen met haar man gestaan op de brocante markt in Heusden. Ook verkoopt ze spullen via haar webshop www.brocante-webshop.nl Uiteindelijk heeft ze het gewaagd om een eigen brocante winkel te openen in haar woonplaats Loon op Zand. Haar zoon Allard verzameld opgezette dieren (het verzamelen zit volgens Wies in zijn bloed), ook die zijn te koop bij de winkel aan het Oranjeplein. De winkel is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00. Verder open op afspraak.

Direct na de opening waren er klanten die op zoek waren naar leuke spullen. De eerste aankopen waren snel daarna een feit. Dat er nog veel mogen volgen.


De foto’s zijn gemaakt op 22 oktober 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?