Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Koeien weer in de wei

Koeien in de wei

Bij de Annahoeve in De Moer zijn gisteren de koeien weer de wei ingegaan. Eigenlijk was het de bedoeling dat ze een op eerste Paasdag de wei in zouden gaan maar de gelet op de slechte weersvoorspellingen is dat uitgesteld. Achteraf maar goed ook want anders hadden de koeien in de sneeuw gestaan.
Gisteren was het dus zover. De koeien hadden er als vanouds weer zin in. Ze renden de stal uit naar de wei. Ze deden een snel rondje met zijn allen om vervolgens zich goed te doen aan het verse gras. Door middel van foto’s en filmpjes heb ik het een en ander vastgelegd.

Voor degenen die het niet weten: de Annahoeve is één van de duinboeren. Dat zijn agrarische bedrijven rond de Loons en Drunense Duinen waar streekproducten worden geproduceerd met oog voor de omgeving. Bij de Annahoeve is een winkel waar je streekproducten kunt kopen. Daarvan heb ik eerder foto’s gemaakt zie https://loonsfotowerk.nl/boerderijwinkel-de-annahoeve-de-moer/ Je kunt in de winkel vlees kopen van de koeien van dit bedrijf. Producten van de Annahoeve zijn ook te koop bij Loons Lokaal.

Overigens werd het naastgelegen weiland omgezet. Ook dit weiland behoort tot de Annahoeve. Eigenaar Paul Hazenberg vertelde mij dat hij op dit weiland nieuw gras wil zaaien. Om de zoveel tijd is dat nodig.

 

De foto’s en filmpjes zijn gemaakt op 9 april 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?