Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Biologische melk van Melkveebedrijf Maasland

Biologische melk van melkveebedrijf Maasland

Net over de grens met De Moer ligt in Dongen aan de Nieuweweg 3 het melkveebedrijf Maasland op slechts zo’n 300 meter van De Moerderij. Het bedrijf wordt geëxploiteerd door Dick en Lian Dankers. In 1913 is het bedrijf na ontginning van de woeste gronden gestart door de heer Maas, deze heeft het bedrijf Maasland genoemd. “Opa Sjef Dankers” uit Loon op Zand, die goed grasland nodig had voor zijn koeien, heeft het in 1935 overgenomen. Het roer werd in 1998 omgegooid. Het bedrijf stapte toen over van een gebruikelijke bedrijfsvoering naar een ecologische bedrijfsvoering. Tegenwoordig is het bedrijf Skal gecertificeerd en wordt er biologische melk geproduceerd.

Het leuke is dat je bij dit bedrijf deze biologische melk kunt kopen uit een melk-tap. Je tapt gekoelde melk rechtstreeks uit de melktank. Hiervoor moet je wel een fles, thermoskan of een melkkannetje meenemen en een euromunt voor elke liter die je tapt. De melk is niet gepasteuriseerd. Het wordt aangeraden de melk te koken. Natuurlijk had ik een fles bij me… 😉 De melk is heerlijk vol van smaak.

Bijna vanzelfsprekend is melkveebedrijf Maasland aangesloten bij de duinboeren, een organisatie waartoe meerdere leuke agrarische bedrijven horen zoals De Moerderij, Annahoeve, Aspergesboerderij Van Iersel en TerraVie.

De foto’s zijn gemaakt op 21 april 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?