Meer recente blogs.

Jeugdvakantiewerk Loon op Zand 2021


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com.

ModeMode
Jeugdvakantiewerk

De afgelopen week is er weer een editie van de Loon op Zand geweest nadat vorig jaar in verband met de coronapandemie alle activiteiten afgelast waren. Gedurende de week heb ik diverse keren foto’s gemaakt.

Na afloop sprak ik met Jelske Coolen-Aussems, de voorzitter van de Stichting Loon op Zand. De stichting is 38 jaar oud en Jelske is voor het 8e jaar voorzitter. Nadat vorig niets kon begon het bij het bestuur van het heel erg te kriebelen. Kan er echt niets was de vraag. Er werd druk nagedacht en uiteindelijk kwam er een andere/vereenvoudigde vorm uit de bus waaraan wel diverse mensen moesten wennen. Alles was buiten en voor de doelgroep van 4 tot 13-jarigen (leerlingen Loonse basisscholen) is meer mogelijk dan voor oudere kinderen.

Het was dit jaar dus een wat sobere editie en het aantal deelnemende kinderen was aanzienlijk minder dan gebruikelijk (50/60 kinderen tegenover zo’n 400 kinderen in andere jaren). De kinderen die meededen waren echter heel enthousiast en het contact met deze kinderen was ook veel intensiever dan andere jaren. Dat geeft veel voldoening voor de organisatie. Ze zijn een jaar bezig met de voorbereiding maar het zien van de blije gezichten is het meer dan waard. En zoals Jelske het formuleert: “iets is veel beter dan niets”. De mensen achter het hebben er weer energie van gekregen om er volgend jaar weer iets moois van te maken. Hopelijk dan zonder beperken en met 400 kinderen. Als je het leuk vindt om aan deze mooie traditie mee te werken ben je van harte welkom als vrijwilliger. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar nfo@jeugdvakantiewerkloonopzand.nl

De foto’s zijn gemaakt op 23, 25, 26 en 27 augustus 2021.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.