Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Houtsmederij, het bedrijf van René Goutziers

Houtsmederij, het bedrijf van René Goutziers

 Laatst noemde ik Manege Van Loon een geheim van Loon op Zand. Een ander geheim is het bedrijf Houtsmederij van René Goutziers, de broer van Joris. Ik was op zoek naar de werkplaats van Joris de fietsenmaker en ontdekte dat dit bij het bedrijf Houtsmederij is.
Al de nodige jaren maakt René massieve meubelen op maat. Aanvankelijk deed hij dat alleen met eiken (vandaar de oude naam eikentuinmeubels.nl) maar tegenwoordig gebruikt hij daarvoor ook ander duurzaam hout. Naast tuinmeubelen produceert René nu ook andere meubelen. De meubelen zijn heel massief. Alles wordt ter plekke vervaardigd.
De geur in de werkplaats was voor mij heel vertrouwd. Bij mij thuis hadden we ook een meubelmakerij. Tijdens mijn bezoek was René bezig met het behandelen van een keukenkastje met olie. Hierdoor gaat het hout veel meer spreken. Mooi om dat weer eens van dichtbij te zien.
De meubelmakerij zit wat verborgen op De Hoogt. De klanten van Houtsmederij weten het bedrijf vooral te vinden via het internet, ze komen uit heel het land. Als je de website https://www.houtsmederij.nl/ bekijkt snap je waarom. Het zijn mooie spullen die René maakt.

De foto’s zijn gemaakt op 20 november 2020.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?