Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Wensput, B&B en theetuin

De Wensput, B&B en theetuin

Bij B&B De Wensput aan de Middelstraat 14 in De Moer hebben ze twee kamers: De Bloemenkamer en ’t Muizennest. De Bloemenkamer biedt plaats voor 2 personen en is geschikt voor mindervaliden. Het is niet zo verwonderlijk dat in deze kamer veel bloemmotieven aanwezig zijn. t Muizennest is ingericht op het verblijf van 4 personen en gericht op gezinnen met kleine kinderen die een gemoedelijk onderkomen zoeken in de buurt van De Efteling.

Ilse van Boxel is de drijvende kracht achter deze B&B maar ook haar man Walter helpt volop mee om te zorgen dat de gasten een prettig verblijf hebben. De ouders van Ilse hebben 25 jaar in De Moer gewoond. Toen haar moeder naar het verzorgingshuis ging bleef haar vader alleen over. Ilse zag in dat dit niet goed was voor haar vader en verhuisde daarom naar De Moer. Het was trouwens al lang een wenst om in dit dorp te gaan wonen. Haar grootouders komen uit De Moer en ze voelt zich hier echt thuis.
5 jaar geleden is ze samen met Walter de B&B gestart. De vader van Ilse heeft bij de opbouw van de B&B geholpen. Helaas is hij vorig jaar in september overleden.

Vorig jaar heeft Ilse een grote wens kunnen vervullen: het openen van een theetuin. Ondanks de Corona-beperkingen heeft er een openingsceremonie plaatsgevonden waarbij wethouder Bruijninks aanwezig was.
De theetuin is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Dat komt omdat Walter nog een volledige baan elders heeft. De theetuin loopt zo goed dat zijn hulp nodig is. Daarom kan de theetuin niet op andere dagen open zijn. Sinds ze samen de B&B en theetuin exploiteren weten ze niet meer wat vrije tijd is. Dit neem niet weg dat ze de werkzaamheden met veel plezier uitvoeren. Overigens zijn de B&B en theetuin incidenteel gesloten om even rust te hebben. Dit moet in verband met boekingen van de B&B ruim van tevoren gepland worden. Rust is iets wat Walter en Ilse sowieso willen uitstralen. Het motto van de theetuin is: in deze theetuin hebben we geen haast, we genieten van een taartje, we luisteren naar de vogeltjes en genieten van de rust.
De taartjes worden door Ilse zelf gebakken en hebben unieke smaken. Je hebt een beperkte keuze omdat Ilse geen 20 verschillende taarten kan bakken. Voor haar taarten gebruikt ze zo veel mogelijk biologische producten. Ook de thee die geschonken wordt komt niet uit een zakje.

Wil je meer onderwerpen zien die ik in De Moer gefotografeerd heb kijk dan op https://loonsfotowerk.nl/tag/de-moer/

 

De foto’s zijn gemaakt op 14 en 18 juni 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?