Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Berenklauw en wilgenroosje Udenhoutseweg

Berenklaauw en wilgenroosje

Op diverse plaatsen in de omgeving van Loon op Zand staan de planten gewone berenklauw en wilgenroosje. Aan de Udenhoutseweg staan ze zij aan zij. Beide planten doen het goed in een voedselrijke omgeving.

Berenklauw is een zogenaamde schermbloemige. Dat wil zeggen dat de bloemetjes een samengesteld scherm vormen  dat uit meerdere takjes/stralen bestaat.

Wilgenroosjes zijn opvallende planten met purper/paarsrode bloemen aan de spitsvormige bovenkant. De plant vormt zaden met een pluis. De pluisjes worden met de wind meegenomen.

Met de berenklauw moet je oppassen. Het sap van deze planten kan bij mensen die daarvoor gevoelig zijn onder invloed van UV-licht ernstige brandblaren geven. De remedie is het met rust laten van deze plant en mocht er toch sap van deze plant op je huid komen deze onmiddellijk af te spoelen met water.
Overigens is de gewone berenklauw een inheemse plantensoort. Het is een heel andere plant dan de reuzenberenklauw die veel groter wordt (tot wel 4 meter hoog) en die een exoot is (een plant die niet thuis hoort in Nederland). De reuzenberenklauw dient bestreden te worden op basis van EU-regels. De gewone berenklauw hoort bij onze flora en daarvan mogen met gepaste afstand van genieten.

De foto’s zijn gemaakt 27 juli 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?