Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Tarwe oogst Duiksehoef

tarew oogst Duiksehoef

Aan de Duiksehoef worden gewassen geteeld. Al eerder liet ik jullie zien dat het ook gaat om oude gewassen. Maar in opdracht van Natuurmonumenten, de eigenaar van de gronden, verbouwd Piet van Laarhoven landbouwgewassen. Hij doet dit zonder meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Het land wordt met oude landbouwmachines bewerkt. En soms worden er op deze gronden ploegwedstrijden gehouden met paarden. Op Loonsfotowerk zijn daar foto’s en ook een filmpje van te zien. https://loonsfotowerk.nl/ploegen-met-paarden-aan-de-duiksehoef/

Afgelopen zaterdag oogstte Piet tarwe op het veld achter de nieuwe B&B Buiten Loon. Tussen de tarwe groeit redelijk veel onkruid omdat er geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt wordt, iets was de opbrengst negatief beïnvloed. De tarwe die verbouwd wordt blijft dicht bij huis. Het wordt gebruikt als voer voor het gildehoen van pluimveehouder Van Berkel aan de Blauwloop. Deze kippen zijn onder andere te koop op de markt in Loon op Zand. Meer lokaal kan je voedsel haast niet komen.

Piet verontschuldigde zich voor de vrij moderne tractor . 🙂 De combine waarmee de tarwe geoogst werd is wel een oldtimer. Deze is afkomstig uit de omgeving van München en is in 1963 gebouwd. De combine is opgeknapt na 35 jaar stil te hebben gestaan. Ondanks de leeftijd doet deze machine het nog prima.

De foto’s en video-opnames zijn gemaakt op 30 juli 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?