Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

BenB Het Voorhuis

BenB Het Voorhuis

Dankzij het tv-programma Bed & Breakfast van omroep MAX is Het Voorhuis de bekendste B&B van Loon op Zand. Maar liefst twee keer is de aflevering waaraan Renske en Wim de Bruin mee deden uitgezonden. Na de eerste uitzending viel het met het aantal bookingen mee vertelde Renkske aan mij. Na de herhaling was de belangstelling om te komen logeren veel groter. De B&B is gelegen in het hart van Loon op Zand en is gevestigd in een gemeentelijk monument aan de Kasteellaan nr 1. Het gebouw is in 1870 gebouwd als boerderij maar is als zodanig nooit in gebruik geweest. Lang is het in gebruik geweest als herberg en dat het nu een B&B is, is dan ook niet zo vreemd. Het pand is een aantal jaren geleden grondig verbouwd. Dat heeft geresulteerd in een knusse en authentieke B&B met 2 zeer royale kamers. Aan een derde kamer wordt nog gewerkt. Deze is wat kleiner en bijna af (niet op de foto’s).
Het Voorhuis wordt gerund door de families Linden en De Bruin. Het zijn vooral moeder Greet Linden en dochter Renske de Bruin die de gasten ontvangen. Beide families wonen aan weerszijden van de B&B. Veel van de verbouwing heeft Wim de Bruin zelf uitgevoerd.

Na een rondleiding door het pand heb ik foto’s genomen. In de keuken kunnen gasten er een kopje koffie of thee zetten en indien gewenst gebruik maken van de magnetron en koelkast. De keuken is in principe niet bedoeld voor het bereiden van maaltijden door gasten. In deze Corona-tijd wordt na overleg hierop een uitzondering gemaakt. Overigens vertelde Renske dat veel gasten gebruik maken van afhaalmaaltijden nu restaurants gesloten zijn.
Rokers kunnen gebruik maken van het zitje naast de B&B.
Het ziet er allemaal keurig uit. Oordeel zelf aan de hand van de foto’s.

 

De foto’s zijn gemaakt op 24 en 25 maart 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?