Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

3 november: Hubertusdag

Zegening Hubertusbroodjes

Op 3 november is het Hubertusdag. Het gilde Sint Hubertus uit Loon op Zand verkoopt op deze dag hubertusbroodjes ook huibbollen genoemd.

De broodjes zijn gebakken bij bakkerij Bierman in Kaastheuvel. De gildeleden hebben de broodjes woensdagavond in het gebouw van het gilde aan de Klokkenlaan verpakt.
Donderdag 3 november 2022 zijn de broodjes voor de kerk van Loon op Zand gezegend door pastoor Luijckx. Hij vertelde dat hij op meerdere plekken Hubertusbroodjes de zegen gegeven heeft. Het eten van gewijd brood is een hele oude gewoonte. Het zou hondsdolheid voorkomen.
Eén van de gildebroeders vertelde mij dat de broodjes in Gilze kleine krentenbollen zijn. Hier in Loon op Zand en in Tilburg zijn het kleine kadetjes. Het schijnt dat er ook een variant is met anijs.

De broodjes worden verkocht bij De Venloene en voor De Kiosk en de Plus. Ze kosten € 2 per 4 stuks.

De foto’s zijn gemaakt op 2 en 3 november 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?