Meer recente blogs.

Wie is Jacques

Amateurfotograaf

Wie is Jacques 1

 

Al vanaf mijn jeugd ben ik een enthousiaste amateurfotograaf. Al zo’n 50 jaar fotografeer ik… Eerst met een eenvoudige camera, later met meer professionele camera’s. In de loop der jaren leerde ik dat een camera slechts een hulpmiddel is. Goed kijken en gevoel ontwikkelen voor compositie zijn belangrijker voor het maken van een goede foto dan een dure camera. Dankzij Richard van Dijk waarmee ik lang bevriend ben geweest ben ik anders tegen composities aan gaan kijken

Tegenwoordig gebruik ik geen spiegelreflexcamera met verwisselbare lenzen meer. In plaats daarvan gebruik ik mijn mobiel die meerdere lenzen en zelfs een optische zoom heeft. Het grote voordeel is dat ik altijd een camera bij me heb. De kwaliteit van de foto’s die je met een mobiel maakt is een stuk beter dan een paar jaar geleden.
Het logo van deze site verwijst naar het maken van foto’s met een mobiel en naar de kerktoren van Loon op Zand.

Hobbybrouwer

Naast fotografie is ook het zelfbrouwen van bier een hele grote hobby van me. Ik heb daarmee diverse prijzen gewonnen. De kennis die ik op dit gebied heb deel ik via het forum Hobbybrouwen.nl (waarvan ik de hoofdbeheerder ben) en via het publiceren van artikelen. Ook heb ik het boek Bierbrouwen voor dummies geschreven.
Vanaf de oprichting in 1984 ben ik lid van Amateur-bierbrouwersvereniging De Roerstok.

In 2013 won ik de Brand bierbrouwwedstrijd. De Brand Bierbrouwerij heeft dit bier in haar assortiment opgenomen. Aanvankelijk heette het Brand Zwaar Blond, daarna Brand Blond en na een onderbreking van een kleine twee jaar is het bier in september 2021 opnieuw op de markt gekomen onder de naam Krachtig Blond.

Vaak combineer ik beide hobby’s door foto’s te maken van bierbrouwerijen.

Jacques Bertens