Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Tepizza – Pieter van Breugel

Tepizza - Pieter van Breugel

Pieter van Breugel is de man achter Tepizza uit Loon op Zand. Je kunt hem vragen pizza te bakken tijdens een bedrijfsfeestje, familiedag of bij je thuis. Vooral door mond-tot-mond reclame weten veel mensen dat je voor lekkere pizza’s bij Pieter moet zijn.
Het zijn Romaanse pizza’s die hij bakt. De basis waarmee hij zijn pizzadeeg maakt is type 00 meel. Dat is meel waaruit alle deeltjes zijn uitgefilterd. In eerste instantie kneedt een machine het deeg. Daarna wordt het deeg met de hand gekneed. Hierna rijst het deeg en kan het gebakken worden.
Niet alleen de bodem maar ook de saus die op de pizza gaat maakt Pieter ook zelf. Daar gaat en geheim ingrediënt bij, wat dat is wil hij zelfs niet tegen mij vertellen. Natuurlijk zijn de ingrediënten die op de pizza gaan ook vers.
De mobiele pizza-oven wordt met hout opgestookt tot zo’n 400 graden Celsius. Dat is zo heet dat na zo’n 2 minuten de pizza’s al gebakken zijn. Overigens zijn Romaanse pizza’s vrij dun en hebben ze geen opstaande rand zoals Napolitaanse pizza’s. Voor een uitgebreide uitleg over het verschil in de Romaanse en Napolitaanse pizza’s zie https://www.italieplein.nl/het-verschil-tussen-een-romeinse-en-napolitaanse-pizza/
Je bestelt bij Pieter “Pizza”, dat wil zeggen dat je niet 1, 2 of 3 pizza’s bestelt maar net zo veel pizza’s als je op kunt. Elke pizza wordt in stukken gesneden en ieder van het gezelschap kan een stuk pizza van een plank nemen. Staat het beleg van de pizza je niet aan dan sla je gewoon over. Pieter bakt steeds andere pizza’s. Grote kans dat je de volgende pizza wel lekker vindt.
Met zijn mobiele pizza rijdt Pieter de wijde omgeving af. Zweden is de verste plek waar hij geweest is met zijn oven. Daar heeft hij een paar keer een werkvakantie gehouden. Door de week vakantie vieren op een camping en in de weekenden pizza’s bakken. Maar meestal bakt Pieter de pizza’s in het Brabantse land.

Onlangs was hij heel dichtbij bij een buurtfeestje pizza’s aan het bakken. Of ik foto’s wilde maken van mijn buurman. Natuurlijk wilde ik dat. Foto’s maken van het bereiden van pizza’s is een feestje op zich zelf.
Wil je ook genieten van de pizza’s van Pieter neem dan contact met hem op via https://www.tepizza.nl/

De foto’s zijn gemaakt op 11 september 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?