Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Scooterverhuurbrabant

Scooterverhuurbrabant

De scooters Scooterverhuurbrabant zijn heel regelmatig te zien in Loon op Zand. Zeker de E-choppers vallen op. Niet omdat je ze voorbij hoort komen, want ze zijn muisstil, maar wel vanwege hun opvallende retro-uitstraling.
Scooterverhuurbrabant is gevestigd aan De Hoogt 15 bij ACL, het andere bedrijf van Marc Otten. ACL staat overigens voor Autocentrum Loon op Zand (in- en verkoop van auto’s).

De verhuur van scooters en e-choppers gaat de laatste jaren heel goed. Marc is hiermee in 2009 begonnen. De e-choppers zijn heel erg in trek omdat ze stil en milieuvriendelijk zijn. Nadeel is wel dat alleen kleine kinderen achterop kunnen. Dat wil zeggen kinderen van 8 tot 10 jaar afhankelijke van de grootte. Bij een scooter kan veel makkelijker een volwassen passagier achterop.
Om met een scooter of e-shopper te mogen rijden heb je een rijbewijs nodig. Dit kan zijn een autorijbewijs of een scooterrijbewijs. Als je geen rijbewijs hebt zul je dus achterop moeten plaatsnemen.

Marc verhuurt de scooters, e-choppers en fat bikes voor hele  (7 uur) en halve (4 uur) dagen. Met de scooters kun je 100 tot 150 km rijden en met de e-choppers tussen de 70 en 80 km. De snelheid waarmee je rijdt is maximaal 30 km per uur. Voor het geval dat je niet weet waar naar toe te rijden heeft Marc een drietal routes: 2 routes voor een halve dag en een route voor een hele dag. De routes zijn zodanig uitgekiend dat je met één accu de hele route kunt rijden.
Er zijn ook arrangementen. Zo kun je eerst een tochtje maken en na inlevering van de scooter of e-shopper pannenkoeken gaan eten bij De Financiën (de pannenkoekenroute) of genieten van koffie met gebak én een 3-gangenmenu bij De Kiosk (Kiosk zoefen en proeven toer). Ook is er arrangement in samenwerking met Brasserie Ons Gheluk in Heusden. Hier is een oplaatpunt voor de e-shopper en kun je tegen gereduceerd tarief de lunch gebruiken.
Van maart tot september (afhankelijk van het weer) kun je 7 dagen in de week bij Scooterverhuurbrabant terecht.

De foto’s zijn gemaakt op 22 juli 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?