Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Pannenkoekenrestaurant De Financiën

Maarten van Son, De Financiën

Bij pannenkoekenrestaurant De Financiën zijn ze blij dat sinds 5 juni jongstleden veel Covid-19 beperkingen weer zijn opgeheven. Het weer van de afgelopen tijd heeft natuurlijk ook bijgedragen aan de gezellige drukte op de terrassen van dit bekende gezinsrestaurant.
De keuze aan pannenkoeken is reuze, maar liefst neer dan 100 verschillende smaken! Het moet raar lopen als daar niets naar je gading bij zit. Voor het zeldzame geval dat je helemaal niet van pannenkoeken houdt, zijn er ook een paar andere gerechten.
Maarten van Son en zijn vrouw Wendy geven leiding aan dit bedrijf dat de Covid adempauze benut heeft voor het realiseren van een flinke uitbreiding. Het is een behoorlijk groot bedrijf met veel jeugdig personeel. Menig scholier uit Loon op Zand heeft hier zijn of haar eerste werkervaring opgedaan. Maarten heeft zijn handen vol aan het inroosteren van het personeel. Afgelopen week waren de uitslagen van de schoolexamens. Fijn dat bijna alle kandidaten geslaagd waren maar het betekende wel dat wat minder handen beschikbaar waren.
De Financiën is niet alleen vermaard om de pannenkoeken maar ook de wedstrijd midgetgolfbaan en de speeltuin maken dat sinds jaar en dag deze horecagelegenheid populair is bij gezinnen. In de loop der jaren zijn er nog andere mogelijkheden tot actief vermaak bijgekomen. Wij zijn een 3 generaties bedrijf, aldus Maarten. We richten ons op gezinnen en familiefeestjes. Overigens heeft Maarten het bedrijf overgenomen van zijn ouders die de Financiën vanaf 1976 exploiteren. Al vanaf rond 1900 is ter plekke een horecabedrijf gevestigd. Het was een klein café aan een tolweg. Het moeten afdragen van tolgeld is de oorsprong van de naam van het bedrijf: de Finantie.

Bij de Financiën eet je dus pannenkoek. Voor mij aanleiding om aan Maarten te vragen of ik in de keuken het bereiden van de befaamde pannenkoeken fotografisch mocht vastleggen. Dat mocht op voorwaarde dat de foto’s op een rustig moment gemaakt zouden worden. Heel logisch natuurlijk. Tussen 5 en 7 uur is het topdrukte en kun je in de keuken geen fotograaf gebruiken. Fijn dat dit mocht want nu kunnen we met zijn allen zien hoe de pannenkoeken professioneel gebakken worden. En dat ze heerlijk zijn weten we bijna allemaal.

 

De foto’s zijn gemaakt op 10 en 11 juni 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?