Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Pluktuin Ut Ouw Goed, De Moer

Pluktuin Ut Ouw Goed

In 2017 gooide Ad van Laarhoven het roer om. Vanaf die tijd toverde hij met behulp van zijn vrouw Fien en dochter Sandra zijn boomkwekerij om tot een voedselbos en pluktuin. Inmiddels trekt het bedrijf veel bezoekers. Niet zo heel vreemd want de familie Van Laarhoven straalt gezellige Brabantse gemoedelijkheid uit. En de tuin ziet er verzorgd en kleurrijk uit.

De tuin is verdeeld in verschillende kamer legt Fien mij uit. De eerste kamer bestaat uit veldbloemen en hoogstam fruit, de tweede kamer met kruip- en klein fruit (frambozen, bramen en bessen), de derde bevat kersen-, appel-, peren- en pruimenbomen. De vierde kamer is gevuld met vaste bloeiende planten, hier staan veel bloemen die geplukt kunnen worden. Helemaal achterin (het terrein is 1 ha groot) is een vijver aangelegd en is het een beetje natuurlijk. Op mijn opmerking dat ze meer kamers hebben dan het parlement reageerde Fien dat ze vooral gezellige kamers hebben. 😊 Degenen die slecht ter been zijn kunnen zich laten vervoeren met een golfkarretje.

Om te zorgen voor een goede bevruchting van het fruit van het voedselbos is een bijenkas geplaatst en daar was het een komen en gaan van bijen. Over de kersenbomen is vrij recent na bevruchting van de kersenbloesem een heel groot net geplaatst om luizen en ander ongedierte te weren. Desondanks zag ik luizen op rijpe kersen zitten, tsja zulke zoete lekkernij werkt als een magneet. Ad liet zien dat er ook veel larven van lieveheersbeestjes aanwezig zijn. Deze zullen de luizen opeten. Ik wist het ook niet maar een larve van een lieveheersbeestje kan wel zo’n 4.000 luizen opeten totdat het een kever wordt. Een mooie vorm van biologische bestrijding waar Ad de voorkeur aan geeft boven het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

De foto’s zijn gemaakt op 18 en 26 juni 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?