Meer recente blogs.

De bloempjes en bijtjes


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com.

ModeMode
Bloemetjes en bijtjes

dragen in belangrijke mate bij aan de bevruchting van naast wind en regen. Het zijn grote vrienden van fruit- en groentetelers. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar liefst 35 procent van de wereldproductie van voedingsmiddelen afhankelijk is van bijen.
Voor het bevruchten van de kersenbloesem zijn bij bijenkassen geplaatst, zodat we over een aantal weken kunnen genieten van heerlijke kersen.

In deze tijd van het  jaar verzamelen stuifmeel. Het stuifmeel is voedsel voor de bijen. Ze verzamelen het met behulp van hun haren op hun lichaam. Met hun pootjes kammen ze zorgvuldig alle korreltjes, totdat er een klompje wordt gevormd. De bij veegt het klompje stuifmeelkorrels met haar poten naar achteren. Het klompje past precies in een pollenkorfje aan de achterpoten. Op de foto’s zijn de haren en de pollenkorfjes goed te zien. Als de pollenkorfjes gevuld zijn vliegt de bij terug naar de korf. Het is daar een komen en gaan van bijen.
De kast wordt overigens bewaakt door beveiligingsbijen. Die komen in actie als je te dichtbij komt heb ik vorig jaar gemerkt… Vandaar dat ik een veilige afstand in acht heb genomen bij het fotograferen van de kassen.

De foto’s zijn gemaakt op 24 en 27 april 2021.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.