Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Brekelmans Optiek

Brekelmans Optiek

Brekelmans Optiek is al meer dan 35 jaar gevestigd in de Kloosterstraat. Ralph van Iersel heeft deze zaak de nodige jaren geleden overgenomen.
Ralph is een zeer kundige opticien, die op een rustige en geduldige manier een oogmeting doet. Hij werkt met moderne apparatuur. Onder andere voor het bepalen van de juiste stand van het leesgedeelte van multifocale glazen.
Ik mocht achter de schermen meekijken hoe hij de brillenglazen op maat maakt. Een werkje dat Ralph toevertrouwd is, hij gaat hierbij secuur te werk. Allereerst gaat hij na of hij de juiste glazen ontvangen heeft van zijn leverancier door de glazen na te meten. Vervolgens moet het brillenglas in de juiste stand geslepen worden. Via een speciaal apparaat wordt de vorm van het glas gescand. De gegevens van de scan worden automatisch overgebracht naar de slijpmachine. Om te zorgen dat het glas in de juiste stand geslepen wordt, wordt deze voorzien van plakkers, Nadat het brillenglas in de gewenste vorm is gebracht (zie het filmpje) wordt het nog met de hand nageslepen om de scherpe randjes te verwijderen.

Brekelmans optiek heeft een uitgebreide collectie brillen en ook voor een betere zonnebril kun je hier terecht.
Mijn vrouw Ria en ik zijn zeer tevreden over de service. Onlangs had ik een nieuwe bril nodig naast de contactlenzen die ik draag. Natuurlijk kreeg ik een goed advies over het montuur. Ik ben er blij mee.

De foto’s en filmpje zijn gemaakt op 22 april 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?