Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kick-off Kerstklokkenloop 2021

Kick-off Kerstklokkenloop 2021

0e 10e Loons Kerstklokkenloop

Het duurt niet zo heel lang meer voordat het Kerstmis is. De chocolade kerstkransjes liggen al in de winkels. Het is een tijd van het jaar met veel gezelligheid en ook de tijd van de Loonse Kerstklokkenloop. Deze zal op zondag 19 december 2021 worden gehouden.
Omdat dit jaar het voor de 10e keer is zijn er diverse extra’s tijdens dit evenement. Het bestuur van de Kerstklokkenloop is er al een hele tijd bezig om er iets moois van de te maken. Afgelopen vrijdagavond werd in de pastorie onder het genot van een hapje en een drankje het programma gepresenteerd aan de vrijwilligers. Jammer genoeg kon een gedeelte van de vrijwilligers niet aanwezig zijn in verband met andere bezigheden.

Fred van der Velden nam de route door. Deze begint bij de kerk en gaat door een groot gedeelte van het dorp. De kerk zal voor deze gelegenheid speciaal uitgelicht worden. Overigens zit Fred niet meer in het bestuur zit maar toch is hij bereid gevonden om te helpen bij deze bijzondere editie.
Enthousiast doet Fred zijn verhaal. Je hoeft je tijdens de tocht niet te vervelen. Overal is vermaak en muziek. De organisatie is heel trots op het feit dat ter gelegenheid van de 10e editie een heus Kerst Winter Circus zal zijn en een ijsbaan op het Oranjeplein voor De Kiosk. De ijsbaan zal tijdens de Kerstklokkenloop worden geopend en daarna nog 4 weken beschikbaar zijn voor kinderen (de baan is niet zo heel groot). Het Kerst Winter Circus zal 3 dagen te bezoeken zijn te weten op de vrijdag en zaterdag voorafgaande aan de Kerstklokkenloop. Dankzij een actie bij de Coop kun je punten sparen om goedkoop naar een voorstelling te gaan (wanneer deze actie start weet ik niet). Tijdens de Kerstklokkenloop zullen er geen voorstelling worden gegeven maar is wel het een ander te zien zodat het leuk is om door de circustent te lopen.
Fred had bijna een half uur nodig om uit te leggen wat er wel niet allemaal te zien en te horen zal zijn. Hoewel ik aandachtig toegeluisterd heb ga ik dat bij deze blog niet allemaal verklappen. Het verrassingseffect maakt immers ook onderdeel van de aantrekkelijkheid van de Loonse Kerstklokkenloop.

Het is zonder meer duidelijk dat veel werk verricht moet worden door tal van vrijwilligers. Alles moet vooraf gebouwd worden en in gereedheid worden gebracht. Heel veel werk dus. Gerrie Govers nam de taken van de werkgroepen door. Als je niet betrokken bent met de organisatie heb je normaal gesproken niet in de gaten hoeveel er bij komt kijken.
Veel werk is in het verleden gedaan door Jan van Gorkum. Helaas is Jan ons komen te ontvallen. Vanwege de grote betekenis van Jan werd afgelopen vrijdag een moment van stilte gehouden. Gelukkig zijn Lambert de Bok en Steven Heijda bereid om de taak van Jan van Gorkum voor wat betreft het vervoer van stallen en dergelijke over te nemen. Uiteraard was het bestuur daar heel verheugd mee.

Meer over de Loonse Kerstklokkenloop kun je vinden op de website http://www.loonsekerstklokkenloop.nl/

De foto’s zijn gemaakt 15 oktober 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?