Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Gratis op zomerkamp bij De Binnenheide

Kampeerboerderij De Binnenheide

In 1994 waren Jan en Marla van den Voorden op zoek naar woning in het buitengebied waarbij ze 3 paarden konden stallen. Toevallig hoorden ze dat de voormalige boerderij gelegen aan de Loonse Molenstraat 49 te koop was. De koop werd snel gesloten.
Maar Jan en Marla kochten meer dan eigenlijk de bedoeling was. Ter plekke was ook een kampeerboerderij. Het was niet de bedoeling, maar ze zijn de kampeerboerderij gaan exploiteren. Ze hadden geen ervaring daarin en beide hadden een baan. “We zien wel hoe het gaat”, was hun gedachte. Ze hebben er geen spijt van gehad. Met veel plezier hebben ze groepen ontvangen. Met de tijd hebben ze het een en ander aangepast en gemoderniseerd. “Het was eerst niet veel anders dan een boerenschuur”.
Het is een knusse kampeerboerderij geworden die plaats biedt aan groepen van maximaal 51 personen. Er zijn 6 douches, 5 toiletten en veel kleinere slaapvertrekken. De accommodatie is vooral in trek voor schoolreisjes en familie-uitjes. De nabijheid van de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen speelt daarbij natuurlijk een rol, net als bij veel andere kampeerboerderijen in Loon op Zand.

Een tweetal zomerkampen
Jan en Marla hebben bij hun activiteiten altijd een welwillend oor gehad bij de gemeente Loon op Zand. Ze willen graag iets terugdoen voor de Loonse gemeenschap. Daarom heeft Jan het initiatief genomen tot het organiseren van een tweetal kortdurende zomerkampen op het terrein van De Binnenheide. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar, die normaal niet op vakantie kunnen om financiële redenen, krijgen de gelegenheid om toch fijn op kamp te gaan en dat geheel gratis! Er zijn inmiddels diverse inschrijvingen ontvangen maar zijn zowel voor het kamp van 22 tot en met 24 augustus als ook voor het kamp van 26 tot en met 28 augustus zijn er nog 10 plaatsen vrij. Omdat Jan het jammer vindt dat niet alle beschikbare plaatsen bezet zijn kunnen ook andere kinderen in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar worden aangemeld. Dus ook kinderen die al op vakantie zijn geweest.

Hoe ziet het kamp er uit?
De overnachtingen vinden plaats in de slaapvertrekken van De Binnenheide. Als een deelnemer liever thuis slaapt is dat geen probleem, maar slapen op het kampterrein is natuurlijk leuker.
Voor de eerste dag staan een zeskamp en een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen op het programma. De dag wordt afgesloten met het bakken van pizza’s. Samen met pizzaman Jan creëren de kinderen hun lekkerste pizza’s.
Na het ontbijt op de tweede dag wordt kennisgemaakt met de filmwereld. Echte experts geven een workshop over het maken van een film. Met het geleerde in hun bagage gaan de kinderen een aantal sponsoren en een bestuurder van de gemeente interviewen, spannend! (Overigens vertelde Jan mij dat hij heel blij is met de ondersteuning door de gemeente.)
De kers op de taart is de laatste dag. De hele groep gaat dan naar De Efteling. De kaartjes worden gesponsord door De Efteling. Ook de Coöp en slager William Martens zijn sponsoren van de zomerkampen, hierdoor zijn deze ook echt gratis!

Vrijwilligers
Ben je goed met kinderen en heb je zin in leuke activiteiten? Jan en Marla zoeken nog een aantal vrijwilligers voor beide zomerkampen. Lijkt het jou dit een leuke uitdaging? Neem dan snel met hen contact op via info@binnenheide.nl of via 06 57 74 50 22.
Wil je Jan en Marla helpen bij het vinden van vrijwilligers, of denk je een gezin te kennen waarvan de kinderen het leuk vinden om op zomerkamp te gaan, deel dan dit bericht.

 

De foto’s zijn gemaakt op 5 augustus 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?