Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Droogte tast fruitbomen Ecliptica aan

Droogte tast fruitbomen Ecliptica aan

De aanhoudende droogte speelt de natuur steeds meer parten. Het grondwater is flink gedaald. Kikkerpoelen die recent zijn aangelegd staan helemaal droog, grasvelden worden geel en de maïs op het land wil niet groeien. Aan de Ecliptica in Loon op Zand zijn de gevolgen van de huidige droogte ook goed te zien aan de fruitbomen die daar eind 2019 zijn geplant. In april van dit jaar heb ik laten zien dat de bomen er goed bijstonden. Er zat volop bloesem in de bomen. Zie https://loonsfotowerk.nl/bloesem-fruitbomen-ecliptica/

Op dit moment lijden de bomen ernstig door de droogte. Op de foto’s van dit fotoblog is dat goed te zien. Hopelijk gaat het snel regenen. Een andere mogelijkheid is dat ze een aantal dagen een paar emmers water krijgen.

Degene die zich ontfermt over de bomen moet wel goed oppassen voor hondenuitwerpselen. In ieder geval moest ik dat bij het maken van de foto’s. Tussen de boompjes wemelt het van grote drollen. Als je in de zomermaanden open schoenen draagt, zoals ik, moet je opletten. Met bruine voeten door de zon is niet zo veel mis, maar als dat komt doordat hondenbezitters niet de moeite nemen om een plastic zakje te gebruiken is dat heel wat anders.

De foto’s zijn gemaakt op 13 augustus 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?