Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Villa Pardoes, een week weg

Villa Pardoes

Bij veel inwoners van Loon op Zand is Villa Pardoes een bekend begrip. Bijna ieder van ons weet dat bij Villa Pardoes goed werk wordt verricht. Ernstig zieke kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun familieleden kunnen hier gratis een week op vakantie weg van de doctoren. De kosten worden betaald door sponsoren en donaties.

Het is de plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, maar ook een plek waar gesproken kan worden met lotgenoten. Zowel een lach als een traan worden er gedeeld.

Vrijwilligers doen er alles aan om de gasten in de watten te leggen. Zij zijn de drijvende kracht achter de Villa. Samen met het team van professionals zorgen zij ervoor dat jaarlijks maar liefst 600 gezinnen een onvergetelijke vakantie hebben.  Er worden tal van activiteiten georganiseerd. De gezinnen hebben vrijelijk toegang tot de Efteling. Niet zo heel vreemd want Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling.

Villa Pardoes heeft ook een mooie tuin die kinderen uitnodigt om te spelen. Deze tuin vergt veel onderhoud. Twee groepen tuinmannen zetten zich in om de tuin het gehele jaar tiptop er uit te laten zien. Ik heb een kopje koffie met de maandagochtend groep gedronken. Een mooie club met veel oud werknemers van De Efteling werd mij verteld.

Door middel van de foto’s die ik gemaakt heb kunnen jullie een idee krijgen van het bijzondere bouwwerk en de tuin. Het gebouw heeft de vorm van een slak op een bloem. De 12 vakantiehuisjes, elk met een eigen naam, liggen in een cirkel om het centrale gedeelte. In de gang zijn veel planten, je waant je soms in een oerwoud. Natuurlijk is er wel voldoende doorgang voor rolstoelen en dergelijken.

Wil je meer weten over Villa Pardoes? Hoe je een donatie kunt doen om het goede werk voort te zetten, of wil je je inzetten als vrijwilliger? Kijk op https://www.villapardoes.nl/

De foto’s zijn gemaakt op 1 augustus 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?