Meer recente blogs.

Stal van den Bijgaart Klokkenlaan


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com.

ModeMode
Stal van den Bijgaart Klokkenlaan

Aan de is een kleine gevestigd. Jaren terug is deze begonnen doordat de dochters van Jan van den Bijgaart graag paard reden. Vriendinnetjes vonden dat ook leuk en langzaamaan veranderde het bedrijf in een manege.

In verband met de ontwikkeling van het Van Lierpark, het onderwerp van mijn fotoblog van gisteren, zullen de over een tijdje moeten verdwijnen. Dat doet Jan en zijn vrouw veel pijn, ze hadden ondanks dat ze ruim 70 zijn nog wel een tijdje voor de kleinkinderen door willen gaan met “Stal van den Bijgaart”. Echter omdat er minimaal 100 meter afstand moet zijn tussen de stallen en de nieuw te bouwen huizen is voortzetting niet mogelijk. Uiteindelijk is besloten dat men ter plekke blijft wonen en dat de stallen afgebroken worden. Wel zal het wennen zijn als er huizen op korte afstand van hun woning verrijzen.

Na enige aarzeling stemde Jan in dat ik foto’s maakte van het huidige bedrijf. Het argument dat op deze wijze hetgeen door hem en zijn vrouw in de jaren is opgebouwd voor het nageslacht bewaard blijft gaf de doorslag. Voor mij een reden om extra mijn best te doen om alles mooi in beeld te brengen. Het zonnetje werkte mooi mee.

Overigens schreef ik gisteren dat er veel huizen gebouwd waren in Loon op Zand en dat daarom de plannen een tijdje in de koelkast gezet waren. Ik baseerde mij daarbij op een krantenartikel dat ik via Google gevonden had. Bij nader inziens zijn de bouwplannen wat ouder dan ik gedacht had. Het krantenartikeltje dateert namelijk uit 2015… Zoals ook uit reacties gebleken is is er op dit moment een grote behoefte aan meer betaalbare woningen.

De foto’s zijn gemaakt op 1 maart 2021.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.