Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Slipjacht vanaf Het Witte Kasteel Loon op Zand

Slipjacht Loon op Zand

Op 20 november 2022 was er vanaf de Kasteelweide een slipjacht. Organiserende vereniging was Midlandhunt uit Berg en Dal (de locatie van de hondenkennels). De slipjacht werd gehouden met geurspoor van een vos. Een lap gedrenkt in een vloeistof met geurstof wordt vrij kort voor het vertrek van de jagers over de grond gesleept. Aan deze jacht komt overigens geen geweer aan te pas, er wordt geen schot afgevoerd.  De leden van de Midlandhunt hebben hun eigen jachtkleding. Aan deze kleding kun je de leden herkennen. Het geeft de slipjacht een zeker cachet. 
De jacht ging over verschillende paden en velden in de omgeving van Loon op Zand. Het was een mooi parcours. Bij P. van de Wouw Diervoerders was een sherrypauze. Dat was maar goed ook, want de regen kwam op dat moment met bakken naar beneden. Na een iets langere stop ging de jacht verder. Vanaf de Ruilverkavelingsweg was de jacht te volgen. Hier moesten de deelnemers ook een sloot nemen.
Het was een beetje jammer dat het al wat donkerder werd waardoor het nemen van mooie foto’s lastiger werd.
De slipjacht werd afgesloten met de traditionele “The Kill”. De ruiters nemen uit respect hun cap af voor de honden. Daarna krijgen de honden als beloning koeienpens. Het nieuwste lid van de vereniging kreeg de eer om de pens uit te delen.

Het was een koude en natte middag, maar het was ook heel leuk om dit van dichtbij te zien.

Naast de slipjacht was er ook een wandeling: een hele speciale ‘sponsor erwtensoepwandeling’ Deze ging samen met de slipjacht van start. Er werd gewandeld onder begeleiding van Piet Broos en Carel Govaerts, die beiden het Pauwelsgebied goed kennen. Een paar keer passeerde de wandelaar de ruiters. Dat geeft zo’n wandeling wel iets bijzonders.

De foto’s zijn gemaakt op 20 november 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?