Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Oogst boekweit

oogst boekweit

Gisteren liet ik in mijn blog de mooie velden zien aan de Eerste Dwarsbaan/Duiksehoef. Deze gronden waren in het verleden in het bezit van Piet van Laarhoven. Na verkoop aan Natuurmonumenten bleef hij in goed overleg de gronden op een milieuvriendelijke wijze bewerken. Afgelopen week kreeg ik een berichtje van Piet dat hij donderdag vlak bij het zonnebloemenveld boekweit ging oogsten. Daar was ik natuurlijk heel blij mee want het oogsten met oude landbouwmachines zie je niet zo vaak. Piet vertelde dat ze er voor gekozen hadden geen paarden in te zetten maar in plaats daarvan een oude tractor te gebruiken. Omdat de boekweit hoog opgeschoten was en omdat het vochtig was, voorzag Piet een lastige oogst. Dat zou betekenen dat de paarden vaak zouden moeten stoppen wat niet fijn is voor de paarden. De vooruitziende blik was juist, de oogst verliep inderdaad moeizaam. Voor mij wel fijn want dat gaf mij meer tijd om foto’s te maken.
De geoogste boekweit werd door de machine met een touwtje samengebonden. Vervolgens zette Piet de schoven op de grond om ze te drogen. Handwerk dat je echt weinig ziet en dat allemaal in een schitterend landschap in Loon op Zand.


De foto’s zijn gemaakt op 26 augustus 2021.

Website Wikipedia

Meer informatie over boekweit.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?