Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuw vakantiehuis ’t Kraanven

Nieuw vakantiehuis ’t Kraanven

Aan Kraanven 25 is al zo’n 43 jaar een kampeerboerderij gevestigd. In 1978 werd door de familie Van Vorstenbosch een varkensstal in gebruik genomen als groepsaccommodatie. Later is er een andere stal omgebouwd tot een speelhal met een manegebak.

Vorig jaar is een houten gebouw met 5 recreatiestudio’s gesloopt en is een nieuw houten groepsvakantiehuis gebouwd voor 20 personen. Het hout is afkomstig uit Estland en de bouw is voor een groot deel uitgevoerd door Esten die met het hout meegekomen waren. Zelfs de mooie massieve houten deuren zijn met de vrachtwagen uit Estland aangevoerd. De totale duur van de bouw bedroeg 10 maanden.
Bij het binnentreden van dit vakantiehuis kwam mij de geur van hout en “nieuw” tegemoet. Het is nog maar net in gebruik. Er zijn nog maar heel weinig gasten die hier geslapen hebben vertelde Miriam Vorstenbosch mij.
De nieuwe accommodatie is effectief en modern ingericht met een groot TV scherm. Het Kraanven heeft een glasvezel verbinding met het internet. Dat maakt deze kampeerboerderij geliefd bij groepen gamers.

Ik keek overigens mijn ogen uit in de speelhal. Hier zijn heel veel oud-Hollandse spelletjes te vinden in een country en western omgeving. De tribune met zadels op de manegebak is erg leuk. Heel wat spulletjes zijn in deze ruimte verzameld.
In het verleden werd de speelhal verhuurd voor feesten en partijen. Groepen die logeren bij de kampeerboerderij kunnen nog steeds gebruik maken van de speelhal, maar met de komst van het nieuwe vakantiehuis is het los huren van het vakantiehuis niet meer mogelijk. Drie verschillende groepen op de dam vindt de familie Van Vorstenbosch begrijpelijkerwijs te veel.

Verder was er in het verleden bij de kampeerboerderij een minicamping aanwezig. Deze heeft plaats gemaakt voor een speelweide met onder andere een poel met een balk waarover je als je het goed doet droog kunt oversteken. Ook is er een volière gerealiseerd met kanaries, parkieten, kippen en een konijn. Om er rustig van te genieten is een grote bank geplaatst.

Er zijn dus volop ontwikkelingen bij deze kampeerboerderij.

De foto’s zijn gemaakt op 28 april 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?