Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Kinderbakkerij Frans van den Hurck

Kinderbakkerij van den Hurck

Aan de Hoge Steenweg 54 is in een garage bij een woonhuis Kinderbakkerij Van den Hurck gevestigd. Zodra je binnen komt is het duidelijk dat hier een bakker actief is die zijn sporen verdiend heeft. Frans van den Hurck heeft een grote staat van dienst. In de eerste jaren van zijn werkzame leven veranderde hij zo om het jaar van werkgever. Op die manier leerde hij veel. Want elke bakker heeft zijn geheimen. Hij gaf zijn ogen goed te kost en schreef veel recepten op. Zo weet hij hoe specialiteiten van bakkers gebakken moeten worden. Dat wierp vruchten op. Heel wat prijzen heeft hij in de wacht gesleept. Bijzonder trots is hij op het winnen van de gouden bakkersring in 1976.
Bij heel veel bakkerijen heeft Frans gewerkt. Het laatst heeft hij gewerkt bij bakkerij Den Otter in Vught. De gekende vughtenaartjes is mede door hem ontwikkeld.

Frans ging vroeg met pensioen. Maar hij kon het bakkersvak niet loslaten. Het verzorgen van kinderfeestjes, waarbij samen met feestvierende kinderen broodjes en koekjes gebakken worden, maakte dat hij actief in het bakkersvak bleef. Dit ondanks dat hij inmiddels 79 jaar is.
Hij haalt grapjes uit met de kinderen en doet spelletjes met ze als het een en ander in de oven zit. Na afloop hebben de kinderen gegeten en krijgen ze een tas met broodjes en koekjes mee naar huis. Een middag om niet te vergeten.

De foto’s zijn gemaakt op 11 september 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?