Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Kampeerboerderij Land van Kleef

Kampeerboerderij Land van Kleef

Het is een begrip in Loon op Zand: kampeerboerderij Land van Kleef. Al 70 jaar wordt aan het Land van Kleef nr. 6 een groepsaccommodatie gevestigd. De opa van Paul Kuijpers is deze ter plekke gestart. Destijds was hier een gemengd agrarisch bedrijf gevestigd met koeien, varkens en kippen. De kampeerboerderij werd een groot succes. Heel wat groepen hebben hiervan gebruik gemaakt. Zo’n 40 jaar geleden is het bedrijf gesplitst. Hierdoor bestaan nu twee kampeerboerderijen naast elkaar.

Paul en Natascha Kuijpers exploiteren kampeerboerderij Land van Kleef. Tegenwoordig krijgen ze hulp van hun twee zonen Joep en Tim. De naastgelegen kampeerboerderij wordt uitgebaat door een Frank en Corina Kuijpers. Paul en Frank zijn neven van elkaar.

Bij kampeerboerderij Land van Kleef kan een groep van maximaal 140 personen logeren. De slaapzalen bieden plaats van 4 tot 20 personen. De keuken is goed geoutilleerd met grote fornuizen en pannen. Verder is alles aanwezig zoals grote koelkasten en ovens. Uiteraard zijn er op meerdere plaatsen niet ver van de slaapzalen sanitaire voorzieningen.
Bij het Land van Kleef hoe je je niet te vervelen. Er zijn allerlei voorzieningen om samen met een groep plezier te maken. Heel bekend is de kinderboerderij waar veel inwoners van Loon op
Zand naar toe wandelen in het weekend om samen met (klein)kinderen. De gasten van de kampeerboerderij kunnen gebruik maken van een eetzaal met geluidinstallatie en beamer, een binnenplaats met overdekt terras en picknickbanken, een sportveld (achter de boerderij), een speelterrein, een speelbos met onder andere 2 kabelbanen en een basketveld en een privébos ter grootte van 3,5 ha dat onderdeel is van de Loonse en Drunense Duinen. In het privébos kunnen een dierengeluidenspel of een spooktocht worden gehouden als het donker is… Kortom: menig kind heeft leuke herinneringen aan Loon op Zand dankzij deze groepsaccommodatie.

Het merendeel van de foto’s zijn gemaakt op 5 juni 2021. Omdat het die dag toevallig een dag was waarop de zon niet scheen ben ik de volgende dag teruggegaan om nog een aantal foto’s te maken wanner de zon schijnt. Het ziet er dan een stuk gezelliger uit.

Voor meer foto’s die ik gemaakt heb van overnachtingsmogelijkheden in Loon op Zand zie de categorie Overnachten

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?