logo Loonsfotowerk.nl

Hooispoor – Keienspoor


Koop bij Bol.com via Loonsfotowerk.nl

Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan inkopen te doen bij Bol.com. Er gaat dan een kleine provisie naar Loonsfotowerk.nl zonder dat het je een cent kost. Het is een kleine moeite waar ik blij van wordt. Bedankt alvast.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Hooispoor – Keienspoor

Om in beweging te blijven en om een luchtje te scheppen wandelen veel mensen op dit moment in natuurgebieden. Grappig is het dat je aan geparkeerde auto’s kunt ontdekken waar ergens een toegang is tot een natuurgebied. Op die manier ontdekte ik het natuurgebied dat gelegen is ten westen van de Horst en ten zuiden van het vakantiepak ’t Loonsche Land, dat bij de Efteling behoort. Het is vlakbij het wildviaduct over de Tilburg-Waalwijk. is de naam van het zandpad door het gebied. Bepaalde delen zijn afgesloten om de dieren die hier verblijven rust te bieden. Bij mensen uit Loon op Zand is het gebied minder bekend, het zijn vooral wandelaars uit Kaatsheuvel die hier de benen strekken.

Het gebied, dat ook ’t Loonsche Land wordt genoemd, is in beheer bij en maakt onderdeel uit van het uitgestrekte . Markant is een oude imponerende grote rode beuk. Deze boom wordt ook de Wensboom genoemd. Het is een bijzondere plek waar onder andere gelegd worden om overledenen te gedenken.
Er is ook een opvallende bomkrater uit de tweede wereldoorlog.

Het gebied heeft ook een attractie (hoe kan het ook anders zo dicht bij de Efteling) in de vorm van een keienspoor. Ik moest meteen denken aan stenen van Monique Hooimaijers. 😉 Deze stenen zijn wel wat groter dan de stenen die Monique beschildert.
Meer over het keienspoor kun je vinden via de externe link.

De foto’s zijn gemaakt op 14 januari 2021.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.

Scroll Up