Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hooispoor – Keienspoor

Hooispoor – Keienspoor

Om in beweging te blijven en om een luchtje te scheppen wandelen veel mensen op dit moment in natuurgebieden. Grappig is het dat je aan geparkeerde auto’s kunt ontdekken waar ergens een toegang is tot een natuurgebied. Op die manier ontdekte ik het natuurgebied dat gelegen is ten westen van de Horst en ten zuiden van het vakantiepak ’t Loonsche Land, dat bij de Efteling behoort. Het is vlakbij het wildviaduct over de snelweg Tilburg-Waalwijk. Hooispoor is de naam van het zandpad door het gebied. Bepaalde delen zijn afgesloten om de dieren die hier verblijven rust te bieden. Bij mensen uit Loon op Zand is het gebied minder bekend, het zijn vooral wandelaars uit Kaatsheuvel die hier de benen strekken.

Het gebied, dat ook ’t Loonsche Land wordt genoemd, is in beheer bij Natuurmonumenten en maakt onderdeel uit van het uitgestrekte Huis ter Heide. Markant is een oude imponerende grote rode beuk. Deze boom wordt ook de Wensboom genoemd. Het is een bijzondere plek waar onder andere bloemen gelegd worden om overledenen te gedenken.
Er is ook een opvallende bomkrater uit de tweede wereldoorlog.

Het gebied heeft ook een attractie (hoe kan het ook anders zo dicht bij de Efteling) in de vorm van een keienspoor. Ik moest meteen denken aan stenen van Monique Hooimaijers. 😉 Deze stenen zijn wel wat groter dan de stenen die Monique beschildert.
Meer over het keienspoor kun je vinden via de externe link.

De foto’s zijn gemaakt op 14 januari 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?