Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Herfststijloos bij het busstation

herfststijloos

Op het grasveldje bij het busstation ingeklemd tussen het fietspad van en naar het fietstunneltje staan weer opvallende bloemen: herfststijloos. Op 4 mei 2022 heb ik op deze plek andere bijzondere bloemen gefotografeerd: Spaanse hyacinten. Zie https://loonsfotowerk.nl/spaanse-hyacinten-busstation/

Op het eerste oog lijken het krokussen maar al snel zie je dat het toch om een andere bloem gaat. Herfststijloos heeft 6 meeldraden terwijl krokussen 3 meeldraden heeft. De bloemen zijn ook veel groter. Een ander groot verschil is dat krokussen in het voorjaar bloeien en herfststijloos in september/oktober. Een herfstbloeier, de bloem doet zijn naam eer aan. Een andere bijzonderheid is dat het droogbloeier is.
Overigens zijn de bloemen voor zowel mens als dier zeer giftig, maar wordt ook in zeer kleine dosis gebruikt voor het bereiden van medicijnen.

De foto’s zijn gemaakt op 20 september 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?