Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Grennn – open einde speelgoed

Grennn - open einde speelgoed

Grennn met 3 ennen achter elkaar op het eind. Een naam die opvalt. Wat voor een bedrijf schuilt achter hierachter en vanwaar die naam, was de eerste vraag die ik aan Melanie Groenen en Jonathan den Dekker stelde tijdens mijn bezoek aan hun bedrijf aan De Hoogt 35A.
De naam Grennn is een niet bestaand woord zonder betekenis. Het kan iedereen uitgesproken worden, ook door niet-Nederlandstaligen. De naam blijft hangen. Bewust is hiernaar gezocht. Het gebruik van een niet bestaand woord heeft als groot voordeel dat het eenvoudig geclaimd kan worden als merk. Inmiddels is dat gedaan en is de naam wettelijke beschermd in heel Europa. Niemand anders mag de naam of het beeldmerk van het bedrijf gebruiken zonder hun toestemming.

Melanie en Jonathan vormen een echtpaar. Melanie heeft vormgeving gestudeerd bij De Rooi Pannen. Daarna ging ze werken, maar ook doorstuderen. Ze volgende een Hbo-opleiding small business, retail management en bedrijfskunde. Ook Jonathan heeft die laatste opleiding gevolgd, na eerst een opleiding tot meubelmaker te hebben gedaan. Jonathan is na zijn opleiding gaan werken als manager in supermarkten. In totaal is hij 18 jaar manager geweest in verschillende supermarkten in Den Bosch, Kaatsheuvel en Waalwijk. Nadat het bedrijf Grennn beter ging lopen heeft hij zijn baan opgezet.

Het echtpaar startte met Grennn na de geboorte van hun zoon Boas. Boas lijdt aan het syndroom van Vacterl.  Dat betekent dat hij lijdt aan interne organische afwijkingen waardoor hij extra zorg nodig heeft. Desgevraagd vertelde Melanie dat het inmiddels heel goed gaat met hem. Hij is ondertussen 2 jaar. Na 9 operaties in het Amalia kinderziekenhuis kan hij mee met zijn leeftijdsgenoten. Maar voor het zover was, waren er veel dagen die doorgebracht moesten worden in wachtkamers.
Nadat alle verlofdagen en extra verlof na zo’n half jaar verbruikt waren was de vraag: hoe nu verder? Bedacht werd dat er thuis gewerkt moest worden. Uiteindelijk werd zo’n het ontwerpen en produceren van speelgoed. Bij dit speelgoed staat de fantasie van kinderen centraal. De ontwerpen zijn zodanig dat het speelgoed op verschillende manieren gebruikt kan worden. Open einde speelgoed wordt dit genoemd.

Het speelgoed wordt zelf ontworpen.  Aan de hand van een tekening wordt een 3D-ontwerp gemaakt die vervolgens wordt geprint. Dat printen gebeurt met recycleplastic gemend met houtzaagsel. Het plastic is biologisch afbreekbaar en het zaagsel geeft het speelgoed een rustig en natuurlijk uiterlijk. De producten worden niet geverfd. Veel ouders kunnen de rustige uitstraling van het speelgoed waarderen. Er is in ieder geval een hele grote vraag naar het Speelgoed van Grennn. Het bedrijf adverteert op dit moment niet omdat ze de vraag niet aankunnen. Op dit moment leveren ze aan 80 winkels in Nederland, België, Duitsland, Italië en Griekenland. Elke week melden zich 10 winkels met het verzoek of zij klant mogen worden. Er is een wachtrij van meer dan 100 winkels! Het bedrijf levert overigens ook aan particulieren via een webshop (www.grennn.n).

Er zijn een groot aantal printers binnen het bedrijf. Het printen is tijdrovend en vergt de nodige energie. Dat laatste is omdat de hoger energieprijzen wel een punt van zorg. Ondanks dat de vraag naar het speelgoed van Grennn heel hoog is, zijn op dit moment niet alle printers in gebruik in verband met de onzekerheid rond de energieprijzen.

Overigens worden niet alle producten van Grennn geprint. Er worden ook volledig houten producten gemaakt in de loods aan de Hoogt 35A. De loods is eigenlijk alweer te klein voor het bedrijf. Er wordt druk bekeken hoe uitgebreid kan worden. Zowel qua personeel als qua ruimte.  

Grennn: een succesverhaal uit Loon op Zand!

De foto’s zijn gemaakt op 6 en 11 oktober 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?