Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Brand onder de Loonse Hoek

Brand onder Loonse Hoek

Fotografisch gezien is het nieuwe jaar gisteren goed gestart. Hele mooie luchten waren er. Met de fiets nog geen 2 km gereden om bij De Brand ten zuiden van de Loonse Hoek te gaan. Eerlijk gezegd ben ik hier ontelbare keren met de auto voorbij gereden maar nog nooit heb ik de moeite genomen om hier een wandeling te maken. De nabijgelegen Loonse en Drunense Duinen en het gedeelte van De Brand te oosten van de Schoorstraat (de weg die Udenhout verbindt met Bosch en Duin) hebben altijd meer getrokken. Misschien komt het doordat het gebied niet zo heel erg groot is. En ook omdat je geen echte doorgaande wandelpaden hebt.

Net als het andere gedeelte van De Brand is het er nat. In het hoofdpad zaten veel kuilen met flinke plassen en ik moest oppassen niet uit te glijden in de blup…
Overigens komt de naam De Brand voort uit het feit dat in vroeger tijden brandstof in dit gebied gewonnen werd. Er werd op kleine schaal turf  gewonnen en ook brandhout gesprokkeld.

De foto’s zijn gemaakt op 1 januari 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?