Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Stef Schoenen

Stef Schoenen

Loop je wel eens over de Hoge Steenweg? Dan heb je mogelijk de afgelopen tijd gezien dat ter hoogte van nr. 71 op woensdag en zaterdag een bord aan de weg staat dat je erop wijst dat hier Stef Schoenen gevestigd is. Sinds 1985 staat Stef van Summeren met schoenen op de Zeeuwse weekmarkten in Goes en Zierikzee en op de zomermarkt in Renesse. ‘s Zomers staat hij met de schoenenwinkel op wielen ook op verschillende zomermarkten en braderieën, eveneens in Zeeland, zoals Koewacht, Breskens etc. Waarom rijd je vanuit Loon op Zand toch steeds zo’n 1,5 uur om op de Zeeuwse markten te staan vroeg ik hem. Hij antwoorde dat destijds veel schoenverkopers op de markten in de buurt stonden en dat dit niet het geval was in Zeeland. Inmiddels heeft hij een vaste schare van klanten opgebouwd. Op jaarmarkten staan soms hele families te wachten totdat de schoenenwinkel op wielen uitgepakt is. Overigens bestaat de schoenenwinkel uit een vrachtwagen die verlengd wordt zoals je dat ook ziet bij de moderne mobiele woonwagens van kermisexploitanten. Daarnaast hebben Stef en zijn vrouw Margarette sinds februari van dit jaar een webshop. (Margarette is degene die de webshop verzorgd). Schoenen gekocht in de webshop kunnen verstuurd worden naar elk adres maar ook opgehaald worden bij de mobiele schoenenwinkel.

Achter hun woonhuis is een magazijn waar de schoenen opgeslagen worden. Het magazijn is voorzien van allerlei beveiligingsmaatregelen om diefstal te voorkomen.
Door de Corona-maatregelen is het voor non-food verkopers niet mogelijk hun goederen aan de man te brengen op de markt. Daarom heeft Stef toestemming gevraagd om vaker aan huis schoenen te mogen verkopen. Sinds 3 maart jongstleden kun je na een afspraak te hebben gemaakt op woensdag en zaterdag tussen 10:00 en 17:00 een keuze maken uit het ruime assortiment aan schoenen. Dit is mogelijk zo lang de Corona-maatregelen gelden, want zodra het weer kan rijdt Stef weer met zijn vrachtwagen naar de Zeeuwse markten. Wel kun je zoals dat eerder gebruikelijk was 2 keer per jaar (voor- en najaar) schoenen aan huis kopen en ook 2 keer per jaar bij de vrachtwagen op het parkeerterrein van De Venloene.

De foto’s zijn gemaakt op 20 maart 2021.

Website Stef Schoenen

Via de website kun je schoenen bestellen.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?