Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Els Smulders – Waijers, kunstenares in hart en nieren

Els Smulders Wayers

Bij Els Smulders – Waijers stroomt Kunst met een hoofdletter door haar bloed. Ze is een gedreven kunstenares die haar opleiding gevolgd heeft aan de Tilburgse kunstacademie. Els is in Eindhoven geboren (1946), maar woont al decennialang in Loon op Zand samen met haar man Joost Smulders. Het stel heeft ook een huis in midden Portugal.
Door de reisbeperkingen in verband met de Corona pandemie was het niet mogelijk om hier naar toe te reizen. Binnenkort echter vertrekken ze. Ondanks dat ze beiden gevaccineerd zijn, moeten ze wel de resultaten van een sneltest kunnen overleggen om Frankrijk te kunnen passeren.

Els luiert niet als ze in Portugal is. Net als in Loon op Zand is ze continu actief als kunstenares. Aan haar verhalen te horen moet ze er niet aan denken om met pensioen te gaan. Daarvoor is nog veel te gedreven.
Ik kreeg een rondleiding door haar huis waar overal schilderijen hangen. Het atelier van haar is op zolder. Hier geeft ze net als in Portugal schildercursussen. We hadden het over schilderen, composities, kleuren en… fotograferen. Ik vertelde dat ik veel geleerd heb van Richard van Dijk U. Wat bleek: Els en Richard hebben dezelfde tijd op de Tilburgse kunstacademie gezeten. De wereld is soms heel klein.
Els, bedankt voor de ontvangst en je verhalen.

De foto’s zijn gemaakt op 6 mei 2021.

Website Els Smulders Waijers

Meer over Els Smulders - Waijers

Website Schilderen in Portugal met Els Smulders - Waijers

Schilderwokshops in Portugal

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?