Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Ooievaars vlak bij Loon op Zand

Ooievaars vlak bij Loon op Zand

Op de site van de Vogelbescherming staat het volgende over ooievaars:
Ooievaars leven in de nabijheid van de mens. Ze nestelen bij voorkeur op menselijke bouwsels. In veel volksverhalen figureert de ooievaar als brenger van geluk en nieuw leven. Midden jaren ’70 was de ooievaar zo goed als verdwenen uit Nederland. Samen met veel vrijwilligers heeft Vogelbescherming via een reddingsprogramma met ooievaarstations voorkomen dat de soort als broedvogel in Nederland uitstierf. Intussen komt de vogel niet meer voor op de Rode Lijst“.

De laatste jaren heb ik vaker ooievaars gezien. Maar nog nooit zo dicht bij de bebouwde kom van Loon op Zand. Ze zaten op een weide tussen het Moleneind Ruilverkavelingsweg en Loonse Molenstraat. Het is altijd weer bijzonder om deze grote vogels waar te nemen.
Door de warme zomers van de laatste jaren trekken de vogels dan in het verleden en blijven ze hier.

De foto’s zijn gemaakt op 21 juli 2023.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?