Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Coop wordt PLUS, deel 2

Jouw Coop wordt Plus

Er komt veel kijken bij de ombouw van een supermarkt. Heel wat mensen zijn er mee bezig. In dit blog een fotoverslag van de transitie.

Daags na de sluiting van Coop stond het parkeerterrein voor de winkels helemaal vol met busjes van aannemers en hun personeel. Zo te zien is alle koelapparatuur verwijderd. In deze tijd waarbij we energie moeten bezuinigen een goede zet. Op technisch gebied is dus het een en ander gebeurd. En zo links en rechts is er ook geverfd.

Aan de buitenkant is het oranje van Coop vervangen door het groen van PLUS. Door de kleurverandering is van een afstand te zien dat we andere supermarkt in ons dorp hebben.

Afgelopen zaterdag was er een publieksvriendelijke actie. Bij het Oranjeplein werden sinaasappelen en appels uitgedeeld. Ook zijn er in het dorp borden geplaatst om de inwoners van Loon op Zand te wijzen op de omzetting: Jouw Coop wordt PLUS.

Het vullen van een lege supermarkt kost de nodige tijd en handjes. Alles is goed gepland. Aan de hand van vooraf gemaakte schema’s worden de vakken gevuld.
Het daad mij natuurlijk deugd te zien dat het bier Brand Krachtig Blond ook bij de PLUS te koop is. Voor degenen die het niet weten: ik ben de geestelijke vader van dit bier dat zijn oorsprong dus heeft in Loon op Zand.

Om de vorderingen van de transitie in beeld te brengen heb ik gedurende meerdere dagen foto’s gemaakt. De laatste foto’s zijn van maandag 29 augustus. Er moet nog het een en ander gebeuren maar ik heb er alle vertrouwen in dat op woensdag 31 augustus om 9:00 uur alles klaar is om de eerste klanten te ontvangen in een goed gevulde supermarkt. Hoeven we niet meer het dorp uit voor de dagelijkse boodschappen, dat is wel zo fijn.

De foto’s zijn gemaakt op 24, 25, 26, 27 en 29 augustus 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?