Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Beklimming kerktoren St Jan Onthoofding

Kerkklokken St Jan Onthoofding Loon op Zand

Een lang gekoesterde wens ging op 2 mei 2022 in vervulling. Samen met Erik Gelevert van Heemkundekring Loon op ’t Sandt heb ik de kerktoren van Loon op Zand beklommen. Door Corona kon dat 2 jaar niet.
Terwijl we naar boven gingen heb ik steeds foto’s gemaakt. Het laatste stuk naar de spits gaat met een ladder. Het was een hele overwinning voor mij om naar boven te klimmen. De allerlaatste ladder naar het puntje van de spits heb ik niet beklommen…

Onderwijl vertelde Erik heel veel wetenswaardigheden over de toren. Onder andere dat deze dienst heeft gedaan als gevangenis en dat de gevangen vastgeketend waren aan de muren.

Natuurlijk hebben we ook een kijkje genomen op het koor. Vanaf daar heb je mooie blik op het interieur van de kerk. Snel een paar mooie plaatjes gemaakt.

Ik kan iedereen aanraden om wanneer de toren opengesteld wordt voor het publiek (dat gebeurt altijd tijdens de open monumentendag) zelf een beklimming te doen. Met een beetje geluk doet Erik de rondleiding en leer je heel veel over de geschiedenis van de toren.

De foto’s zijn gemaakt op 2 mei 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?