Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Zonsondergang bij de Heideweg

Zonsondergang Heideweg

Opnieuw de nieuwe cameramobiel uitgeprobeerd. Het is mogelijk de kleuren levendiger te maken in de instellingen, dat geeft een beter beeld.

De foto’s zijn op het einde van de middag aan de Heideweg genomen. Op deze plek is een zonnepanelenpark voorzien. Vanaf het fietspad dat hier omhoog gaat kijk je op de groene weide die je op de foto’s ziet. Jammer dat groen wordt opgeofferd voor zonnepanelen, want het landschap is daar op dit moment best aardig om te zien. Het is ook wel een opmerkelijke plek als je bedenkt dat hete grenst aan het natuurgebied Huis ter Heide en een paar honderd meter verder vrij recent een grote kikkerpoel is aangelegd in het kader van natuurontwikkeling.
Het gaat overigens om voormalige vloeivelden. Degenen die het Noorderbos kennen, weten dat dit geen belemmering hoeft te betekenen voor een mooi natuurgebied.

Dat we het milieu serieus moeten nemen en dat het klimaat verandert door toedoen van de mens blijkt uit de foto van uitschietende blaadjes.
Het is gewoon noodzakelijk dat we geen fossiele brandstoffen meer gebruiken, maar dat bekent niet dat we op alle vrije groene plekken zonnepanelen moeten plaatsen. Er zijn heel veel andere plekken zoals daken en parkeerterreinen die beter geschikt zijn.

De foto’s zijn gemaakt op 3 januari 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?