Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

VogelVlucht, deel 4 – Europese oehoe Dexter

VogelVlucht, deel 4 – Europese oehoe Dexter

De afgelopen dagen heb ik heb ik foto’s geplaatst van VogelVlucht. Vandaag laat ik de laatste foto’s zien die ik afgelopen zaterdag gemaakt heb op de Kasteelweide. Ze zijn van de Europese oehoe Dexter. Een vogel die veel belangstelling trok bij passanten.

Dexter is 3 jaar oud. VogelVlucht heeft hem vorig jaar overgenomen van iemand die hem niet juist gehuisvest had. Een Europese oehoe heeft namelijk een spanwijdte van ongeveer 1,70 meter en heeft behoorlijk wat ruimte nodig. Dexter had zijn vleugels beschadigd omdat hij veel te kleine ruimte werd gehouden. Hij is al redelijk opgeknapt maar hij is er nog niet. Hij was zijn vertrouwen in de mens volledig kwijt. Met heel veel aandacht, geduld en vertrouwen is hij nu wel al zover dat hij lekker los kan vliegen.

Met dit album sluit ik de serie over VogelVlucht. Voor degenen die meer willen weten over VogelVlucht nog het volgende.
VogelVlucht is ontstaan door 2 vrienden met dezelfde passie voor roofvogels. Arno Jansen kennen we ondertussen, maar er schuilt nog iemand achter…. namelijk Melissa Vergunst uit Rijen. De twee hebben elkaar ontmoet bij een andere roofvogelhouder. Na een tijdje hebben ze besloten om samen te werken. Met de kennis van Arno wat betreft de vogels en de kennis van Melissa van alles wat er omheen gebeurd zijn ze een top team. Melissa heeft altijd al roofvogels willen houden, maar ze wou eerst alles weten over de verzorging, huisvesting en het trainen van de vogels. Dit heeft ze geleerd bij Arno en ze pakte alles heel snel op. En toen ? Arno had 1 van de 3 woestijnbuizerds zitten genaamd Lex waar ze al heel snel een klik mee had. Arno wilde niet tussen deze klik/band in te komen. Dus toen heeft Melissa, Lex overgenomen van Arno. Haar eerste echte eigen vogel. Na veel trainen en iedere dag leren van de vogels hebben ze VogelVlucht gemaakt zoals het nu is. Een hele prestatie. Vol trots laten ze hun roofvogels zien en geven ze voorlichting over deze dieren.

De foto’s zijn gemaakt op 31 oktober 2020.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?